Bezletová zóna, cesta k totální válce a útoku proti Líbyi!

              Muammar Kaddáfí je nyní hlavním cílem spojeneckých sil. Potvrzuje to noční přímé bombardování Tripolisu! Residenční komplex Kaddáfího zasažen řízenými střelami!

              To co se děje nad Libyí

              překračuje dle Ligy arabských států mandát RB OSN. Protestuje rovněž Africká unie a Turecko. Rusko a Čína, státy, které umožnily zahájení vojenské agrese, nyní volají po zastavení válečných akcí. Jako obvykle nic neříkající dvoustranná politika z východu. Rovněž NATO se nedohodlo a ztrácí jednotu.

              Mrtví se nepočítají!

              Útočící koalice o žádných neví. Taková malichernost ji nezajímá. Když se válčí, tak mrtvoly jsou vedlejším produktem. Povstalci spočítali 8 000 svých mrtvých. Zajímavý argument od samozvané vlády povstalců. To má odůvodňovat další mrtvé Libyjce při současném vojenském útoku koalice?

              Legitimní vláda Libye

              už podruhé vyhlásila příměří a volá po svolání RB OSN. Volá po mezinárodní kontrole příměří. Zbytečně. Vojenská hitparáda západních mocností je rozjetá a generálové na přání politiků pokračují dál! O žádné příměří se nejedná.

              Muammar Kaddáfí

              přesto, že je diktátorem přes 40 let, zůstává představitelem osvobození a rozvoje Libye. Tento dle Ronalda Reagana „Šílený pes Blízkého východu“, dokázal vyhnat z Libye Američany, Brity i Italy. Je nesporné, že představuje pro Libyjce mimořádnou revoluční a historickou osobnost, která stojí mimo vládu Libye, jako vůdce Libyjského národa.

             Je nesporné,

             že Muammar Kaddáfí má v Libyjské společnosti převažující část příznivců i přes svoje diktátorské lumpárny a obohacování na úkor Libyjského lidu. Je obtížné si představit, že jeho odpůrci získají dostatečnou podporu a moc v Libyjské společnosti bez zahraniční vojenské podpory, nátlaku a pomoci. Ostatně již teď útočící koalice likviduje veškerý možný odpor proti povstaleckému útoku směřující na západ Libye.

             Tvrzení,

             že cílem útočící koalice není svržení Kaddáfího, ale ochrana civilistů a umožnění humanitární pomoci je stejně lživé, jako řízené střely na Kaddáfího residenci. Nelze uvažovat, že se Kaddáfí nechá zatknout a postavit před mezinárodní soud a je otázkou, zda před ten mezinárodní soud taky nepatří i někteří politici. Nelze pochybovat o hlavním přání útočící koalice.

                                   Nechceme Muammara Kaddáfího svrhnout, ale zlikvidovat !

Autor: Jiří Čumpelík | pondělí 21.3.2011 9:04 | karma článku: 23,63 | přečteno: 1276x