101 hladových dalmatinů ze sněmovny, v restauraci na Opatově

              Když se dozvíte z veřejných sdělovacích prostředků, že President narušuje ústavní parlamentní systém, tak to je opravdu potřeba protestovat a vyjít mezi lidi ven. Už jsem si představoval desetitisíce lidí směřujících na Václavské náměstí. Žádné zděšení a protesty občanů jsem však nezaregistroval. Všude klid a žádné zděšení, spíše dobrá nálada a tak jsem skočil v hospodě na Jižním Městě, kde seděla parta štamgastů. S jejich dovolením jsem si přisedl, jelikož už jsem část z nich od vidění znal.

               Luďa s rozepnutou košilí zrovna vykládal vtip.

Kalousek kroutil hlavou při modlení v kostele a jako věřící katolík se zeptal se Boha:

„Proč v Čechách stále tolik prší?“

Bůh přemýšlel, „Česko, Česko, Česko, kde to je???“

Nakonec si vzpomněl a povídá:

„ Jo, to je tam, kde vládla nějaká pravicová koaliční vláda, co všechno podělala.

No a teď to chudák svatý Petr musí opakovaně splachovat, aby to tam po té vládě tolik nesmrdělo!“

               „No, to je trochu nevhodný,

               po těch povodních,“ smál se ještě Honza s knírkem. „Jenže ten oprsklý Kalousek si nedá pokoj, furt nadskakuje, jak ratlík a nejraději by vládnul dál,“ odpověděl Luďa. „ Ještě, že President splnil, to co slíbil a Kalousek z toho Ministerstva financí konečně vypadne,“ dodal k tomu hubený Franta v barevné mikině. „Všichni rozumní lidé si přejí, po tom co předvedl se svou partou TOP 09 ve vládě, aby někam zalezl i s tím svým noblesním dědkem Schwarzenbergem tak, aby nebyl vidět, neboť by mu mohl někdo ty jeho facky vrátit,“ dodal ještě hubený Franta, který měl ruce velké a tvrdé, jak plácačky.

               „Němcovou podporuje 101 hlasů poslanců

               a to měl President respektovat,“ vložil se do diskuze trochu uraženě Pavel s dvojitou bradou, titulovaný ekonom usilující prý o lepší koryto na ministerstvu. „President si jmenoval svoji vládu, porušuje ducha ústavy a nerespektuje parlamentní systém,“ podpořil ho jeho kamarád Patrik s vysokým čelem i jeho vedle sedící kolega Patrik slovy: “ Přesně tak!“

               „Že se ta Němcová vůbec nestydí

               po té vládní demagogii a současné ostudě, vůbec lézt do čela takové vlády s Kalouskem a Schwarzenbergem. Odkývala všechny lumpárny co dělala tato vláda ODS s TOP09 a teď jí chce ještě reprezentovat. Ona snad už není normální a myslí si, že se lidé kvůli ní sednou na zadek. Není o nic lepší, než Nečas s Kalouskem,“ reagoval hubený Franta.

               „Je to další útok na Presidenta

               především od stran pravicové koaliční vlády v demisi, která ztratila důvěru naprosté většiny společnosti a která nebyla schopna odstoupit ani po 100 tisícové manifestaci občanů na Václavském náměstí. Při svém vládnutí porušovala parlamentní pravidla, zcela ignorovala opozici a prosadila svoje pochybné pravicové reformy zcela zřetelně proti vůli občanů. Podepsaný církevní megatunel  zadlužil naše občany na 30 let dopředu. Ve své vyhlašované rozpočtové odpovědnosti dokázala téměř zdvojnásobit zadlužení republiky, tedy zcela neúměrně navýšit zadlužení všech občanů a tahle ostudná vláda dnes nadskakuje s vůli nejisté většiny poslanců, kteří už nemají žádnou důvěru svých voličů. Stále více se ukazuje chybějící rozhodující ústavní referendum občanů, které by bylo schopno rozhodnout o rozpuštění sněmovny, či o odvolání presidenta. Lidé by si rozhodli bez ohledu na tanečky politických stran,“ vmísil se do diskuze David s hustými šedivými vlasy.

               „ČSSD je natvrdlá.

               President dokazuje, že je schopen využít situace, splnit to co slíbil občanům a zbavit společnost nenáviděné korupční koaliční vlády, ale nemůže dělat všechno sám. ČSSD dosud nepochopila, že President jim otevřel prostor k předčasným volbám, které ČSSD požadovala a s kterými zcela zásadně vyhrožovaly i pravicové strany. Místo toho se ČSSD bojí směšné volební podpory pidistrany SPOZ ve vládě Rusnoka do voleb s tím, že raději umožní návrat pravicové koaliční vlády s Kalouskem, Schwarzenbergem a Němcovou. ČSSD ještě nedošla změna situace, kdy strany pravicové vládní koalice na předčasné volby v žádném případě nepřistoupí, ani když si to ČSSD odhlasuje na svém předsednictvu. ČSSD si musí rozmyslit zda bude jednat v zájmu a v podpoře pravicové vlády Kalouska, Schwarzenberga, a Němcové, kterou naprostá většina občanů odmítá, nebo budou podporovat postup Presidenta a spolupracovat s vládou Rusnoka na tom, aby se pravicová vláda už nemohla do voleb dostat k moci. Co jim přinese více bodů do voleb možná ČSSD pochopí až po volbách,“ přidal se s úsměvem Luďa s rozepnutou košilí.

               „Tady teď vůbec nejde o to co by si přáli občané,

               ale o to co říká ústava a to by měl respektovat i President. Pokud má pravicová vláda většinu v poslanecké sněmovně, tak bez ohledu na přání většiny občanů si může vládnout až do konce volebního období a dělat si to co chce. Je úplně jedno co si přejí občané, nebo nějaká pitomá ČSSD,“ oponoval Patrik. Tím začala trochu ostřejší debata, která již nepřinášela mnoho nového, spíše mnohem jadrnější vyjádření předchozích názorů, ale to už jsem raději uhradil svoji útratu.

               „Těm 101 poslancům vůbec nejde

               o nějakou parlamentní demokracii, ale pouze o jejich poslanecké příjmy a výhody, o které by v případě předčasných voleb přišli a to je ten pravý a nejsilnější argument na podepsání listiny na podporu pravicové koaliční vlády vedené Němcovou od 101 poslanců, “doplnil Franta, když jsem už odcházel a ještě dodal:

                                              „Jsou hladoví, jako 101 dalmatinů!“

Autor: Jiří Čumpelík | čtvrtek 27.6.2013 14:06 | karma článku: 27,55 | přečteno: 1166x