jak vyjít s mužem

Psát tuhle úvodní kapitolu bylo pro mne velice složité, protože ani pořádně nevím, o čem by měla být. Jsem totiž přesvědčen, že s mužem při společném žití se vždy nechá vyjít

Snad je potřeba jen zdůraznit, že pro dobrý vztah s jakýmkoliv mužem by ženy neměly zapomínat na dva podstatné aspekty. Jednak je to pochopení a respektování mužské ješitnosti a druhak ponechání muži jeho vlastních her. Čeští muži si neustále hrají, což je odlišuje od mužů zámořských, kteří se pouze předvádějí a dělají jen to, co se sluší, patří a očekává.

A jedná-li se o vztah muže s mužem, čímž nemám na mysli onen máloprocentní vztah, je to také velmi jednoduché. Muži s tím většinou nemají problémy, protože jsou jen dvě možnosti. Buď hrají v jedné tonině, nebo jsou v disharmonii, což většinou vůbec neřeší, a když, tak velice distingovanými prostředky jako je nevšímavost, či pěsti.

 Muži mezi sebou, jsou-li skutečně chlapi, jakmile si rozdílné názory vyříkají, případně vyfackují, se dál už nějakým nesouladem nezabývají. Zapijí to minulé, ťuknou si na to přítomné a připijí na to budoucí, případně ještě další rundou ztvrdí uložení problému ad acta.

Mám tedy radu pro samotné muže. Nechte toho druhého vykecat, nechte ho vyřádit se. A když přesto považujete za nutné přesvědčovat ho, že nemá pravdu, že si vymýšlí, nebo máte-li pocit, že už vás nakrkl opravdu vrcholně, musíte umět rozpoznat, kdy je ten druhý na vrcholu. Jakmile zjistíte, že se již hrachovka vaří, je lepší skončit a odejít, abyste zabránili výbuchu, který způsobí vždycky tolik svinstva, že uvedení do původního stavu trvá pakl hrozně dlouho.

Mám však i radu i pro ženy, i když se tak trochu již opakuji. Nechte muže hrát si na chlapa, dopřejte mu pocit lovce, nechte mu aspoň chvilku ten úžasný pocit, že bez něj by byl svět nudný, že nebýt jeho, jste už dávno v … .

Aspoň jednou týdně mu polechtejte jeho ješitnost třeba tím, že mu dáte najevo, jak moc vám na něm záleží, protože on je ten nejlepší chlap, kterého znáte. Já vím, že je to pro mnohou z vás velice těžká herecká etuda, vím, že se dnešní žena velice nerada přetvařuje, ale věřte, že je to nutné a pro klidný vztah velice potřebné.

Nikdy také nesnižujte mužovu odbornost a pamatujte, že správný muž je odborníkem na cokoliv. Neovládá jen, jak by se vám třeba zdálo, takovou tu chlapskou problematiku, třeba jako fotbal a vnitrostátní politiku, ale je potřeba se smířit s tím, že muž je i stylista, kadeřník a vizážista. Nic vám to neudělá, když ho na změnu své vizáže předem připravíte a to tak, že s tím bude souhlasit. A aby vás potěšil uznáním a slovy obdivu, musí mít dojem, že top byl jeho nápad.

Nezapomeňte! Každý rozumný chlap ví, že když žena náhle změní svůj účes a makeup, je na devadesát procent jisté, že hodlá i změnit chlapa – pokud se tak už nestalo.

Ale pozor! Tohle všechno praktikujte u toho muže, s kterým chcete žít, náhradníci na tyhle atributy nejsou tolik hákliví.

 Muži jsou v podstatě jako psi. Potřebují pohladit, podrbat za ušima, poplácat po hrudi, občas vychytat blechy, ale hlavně dát jim aspoň jednou denně pořádně nažrat. Když provedou něco nepovoleného, stačí zvýšit hlas a zalezou se staženým ocasem na své místo. Někdy si zavrčí, ale víte dobře, že pes, který vrčí, nekouše. Nezapomeňte na pravidelné očkování proti vzteklině.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiříbrabec Brabec | pondělí 20.10.2014 18:18 | karma článku: 13,15 | přečteno: 801x