Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

MikiInSpain

13. 4. 2011 16:20
poznamka

Ja si take myslim, ze vas nazor muze byt do urcite miry ovlivnen osobni zkusenosti z vasi rodiny, ale to je i muj a kazdeho z diskutujicich.

Chtel jsem se pouze podelit o mou zkusenost s rodinnym zivotem ve Spanelsku, aby mel autor srovnani. Do urcite miry jsou totiz mistni rodiny kombinaci vami popisovaneho zpusobu vychovy v ceskych a vietnamskych rodinach. Na jedne strane zde nenajdeme takovy (ekonomicky) zajem rodicu o karieru svych potomku, stejne jako v CR se tady o duchodce stat dostatecne postara. Na strane druhe pozoruji v porovnani s ceskymi rodinami velmi vysokou miru soudrznosti a socialniho zivota rodiny. I vzdaleni pribuzni se casto navstevuji a podnikaji spoustu aktivit spolecne, vseobecne jsou rodinne vazby velmi silne a take se respektuje jista hierarchie v rodine. Toto je dle meho nazoru dano prevazne krestanskou minulosti Spanelska, tedy efekt zcela opacky nez popisujete ve svem prispevku-ne ze bych s vami zcela nesouhlasil, to jenom pro dokresleni situace.

Pekny den

0 0
možnosti
J

Jack777

2. 8. 2010 11:10
...

Ono jim ale vlastně nic jiného nezbývá, protože v JV asii není takový sociální systém. Rozhodně na takový důchod jako tady můžou zapomenout. Takže jim ty peníze prostě musí poslat, pokud nechtějí, aby milí rodičové skončili na dlažbě...

Co se týče asiatek, tak ta moje v mládí kalila docela dost, prostě se třídou chodili prakticky každý den na zábavy :-) Je fakt, že kouří a pijí méně. Ale nikoliv proto, že by byly uvědomělejší nebo lepší, ale proto, že jejich společnost není v tomto směru tak svobodná jako naše a na takové se koukají mnohem, mnohem hůře.

0 0
možnosti
AA

Saša

22. 6. 2010 8:46
Vy znáte jen jednu českou rodinu - tu Vaši.

Z toho nemůžete dělat žádné závěry.

Například v naší rodině to funguje tak, jak Vy popisujete tu vietnamskou.

Ještě i jako bratranci a sestřenice "z druhého kolena" se navštěvujeme a přátelíme a vzájemně se podporujeme.

To, že ve Vaší referenční rodině to nefunguje, to je porucha, nikoli normalita.

0 0
možnosti
M

Mike1

1. 7. 2010 20:48
Re: Vy znáte jen jednu českou rodinu - tu Vaši.

Česká rodina je všeobecně odlišná od vietnamské. Vietnamci posílají peníze rodičum což málo čechu dělá a další věci. Porozumíte tomu, pokud vstoupíte do české rodiny. Ženy nepijou alkohol nekouří, což u českých se nedá říct!!! Zde máte článek "žil jsem s asiatkou" odjiného autora: http://www.prozeny.cz/magazin/sex-a-vztahy/jak-to-vidi-chlap/5332-zil-jsem-s-asiatkou-jake-jsou-1  :-)

0 0
možnosti
H

Honza423

21. 6. 2010 21:00
Hi hi tak to jsem asi napůl vietnamec

Setkání větví rodiny takřka pravidelně, odpolední čaje u babičky s širší částí rodiny a těžkými salvami smíchu zcela běžné a kolikrát ani neplánované, a a své staroušky se staráme.

0 0
možnosti
V

veskawesi

21. 6. 2010 20:05
No jo, ale

 rodina je stejne tak oporou, jako svazujicim vezenim

0 0
možnosti
J

jip111

21. 6. 2010 18:54
Ach jo,

a my tu máme už několik století jednu nepřízpůsobivou parazitní menšinu, ketrá má problémy i se psaním, zcela se vyhýbá práci a jedinou jejivh zábavou je od 13ti let se množit. Proto mně vietnamci vůbec nevadí!

0 0
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4233x
Podnikatel a lektor. Spoluvlastník neortodoxního vzdělávacího centra AVIETTE. Milovník koček, čajů a dobrého vína.