Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
B

bull002@seznam.cz

11. 11. 2010 23:12
Úroveň maturit snad nemá cenu hodnotit.

U dcery, na základní škole, učitelka zkusila dát deváťákům lehčí verzi ČJ, M, AJ. Skoro všichni prošli. Zkusil jsem si lehčí matematiku, po 27 letech od mé maturity. Udělal bych za jedna, stejně tak angličtinu, kterou ani nemám. Kdo neuspěje u státních maturit, měl by vrátit vysvědčení z deváté třídy. Je neuvěřitelné, jak za těch pár let degenerovalo naše školství.:-(

0 0
možnosti
A

Amoniak

11. 11. 2010 22:44
kecy v kleci

Kecy. Příklady z matematiky (zákl. úroveň) byly spíš ze ZŠ. Přesto právě matematika dopadla zoufale. Problém tedy není v tom že by střední škola neuměla připravit. Problém je v těch dutých hlavách žáků kteří si na mnoha školách zvykli že prolezou zadarmo.

- - -

Ale jinak chápu - potřebujete vyvolat trochu paniky a přihrát si kšefty. Na tom není nic divného.

0 0
možnosti
PNH

prdly

11. 11. 2010 21:10
Melete nesmysly!

Melete nesmysly a nevěřím, že někoho připravíte na maturitu lépe. jsou školy a žáci, které na maturitu prakticky nemají nárok a jsou školy, a nejen gymnázia, které s maturitami nemají žádné problémy. Můžete někoho natrénovat na testové zkoušení, ale naučit se učivo se musí každý sám. Pár lidi motivuje, že za něco platí a těm možná taky pomůžete, jinak je to jen sprostý útok na peněženky rodičů. Tváříte se, jako byste byli schopni naučit žáky za půl roku to co školy nezvládnou za 3,5 roku. Směšné. Možná, tak jeden jazyk při intenzivním studiu, ale kde je čas na studium jiných předmětů?

0 0
možnosti
S

solway

11. 11. 2010 20:46
Otázky u státních maturit budou ......

......pro blbce.Stát si  nemůže dovolit výsledkovou katastrofu a tak výrazně sníží náročnost.

0 0
možnosti
IV

Hell2

11. 11. 2010 20:07
Maturita je třeba

Nelze s Vámi ve všem souhlasit. Píšete, že byli studenti postaveni téměř z hodiny na hodinu před situaci, že budou státní maturity skládat. Naopak. Státní maturity měli skládat studenti snad již před 10 lety a rok od roku se oddalovaly. Pokud jde o jejich obtížnost - maturoval jsem kdysi z ruštiny a z němčiny. Angličtinu neznám. Zato i po 43 letech od maturity jsem základní verzi matematiky udělal na 96% a tu obtížnější na 88%. To, že 48% lidí, kteří chodí denně do školy, neudělá ani tu jednodušší verzi, je ostuda a ukazuje na to, že takové procento žáků nemá na těch školách co dělat. Přitom bychom spíš potřebovali jejich šikovné ruce než hloupou hlavu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4233x
Podnikatel a lektor. Spoluvlastník neortodoxního vzdělávacího centra AVIETTE. Milovník koček, čajů a dobrého vína.