Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

poiuyt

2. 4. 2010 13:50
Nện v Cesku,ale v Nemecku nebo v USA situace je stejna

en.wikipedia.org/wiki/oversea Vietnamese/ :  "2008 studies by German education experts show that the children of former guest-workers are also among the best pupils in German schools,especially in East Germany"  (Martin,Spiewak"Guter Schuler :Kinder eingewandert Vietnamesen" Die Zeit ,22/1/2009).    Situace v USA  sledujte oceneni  Americkeho velvyslence ve Vietnamu v rozhovoru  na VTV4 v prilezitosti Têt 2010.Tady jsou jeho slova : "Vietnamsti studenti jsou vyzvou pro ty co chteji dosahnout vrcholni pozice ve tride"  . Zaver udelejte sami.

0 0
možnosti
C

Camino

6. 4. 2010 7:15
Re: Nện v Cesku,ale v Nemecku nebo v USA situace je stejna

Vietkongu, uklidni se, nejsou chytrejsi, ale jejich rodice se snazi vice a vzdelani  v zemich kam se prestehovali je vetsinou lepsi nez ve Vietnamu. Je to to stejne u pristehovalcu z Indie, Afriky a Azie. Takze, nejsou lepsi, ale jsou vice motivovani.

0 0
možnosti
KS

Tuubeen

2. 4. 2010 9:10
Ráda čtu,

že se situace změnila. Měla jsem známé, kteří z Vietnamu odešli v 80. letech 20. století; byť třeba premianti školy, nešli na VŠ, a když jsem se pídila po důvodu, bylo mi řečeno "stejně bych nemohl dělat, co bych chtěl, někam by mě šoupli nařízením, tak to radši vydělávat v cizině".

Ale pozitivní je, že ani drill a omezení kreativitu nezabije. Vážně ne, viděla jsem to na vlastní oči i na těch Vietnamcích. Jen když nastane příležitost k jejímu rozvoji! ;-)

0 0
možnosti

jarinka

2. 4. 2010 8:55
Nebezpečná hledání.

Nejen u dětí, ale i u dospělých Vietnamců můžeme obdivovat jejich pracovitost a skromnost. Dennodenně roztáhnout stan, rozmístit zboží a nabízet až do večera, to dokáže málokterý Čech. Čechům chybí vytrvalost, raději přemýšlí, jak vydělat rychle a podvodem.

Nehledejte v těchto lidech nějaké roboty či poloroboty, jsou to až nebezpečná hledání. Jsou to lidé citovější než my, s různými pohnutými osudy.

0 0
možnosti
C

Camino

6. 4. 2010 7:17
Re: Nebezpečná hledání.

Ani bych nerekla, ze jsou citovejsi, nez my...... musi zit za jakekoliv situace a snist co se da. Ja tam byla a jedla jsem jenom zeleninu !!!!!

0 0
možnosti
WTS

William Tecumseh Sherman

1. 4. 2010 22:50
jj

pregnantní analýza

0 0
možnosti
L

leo5

1. 4. 2010 22:03
A hrají si nějak?

Samozřejmě přiměřeně svému věku. A nemyslím na počítači. Jestli se také nějak rozvíjí v kulturně citové oblasti. Jestli chodí někam, jako u nás se chodí do Junáku apod., trochu se sžít s přírodou nebo to jsou už takové polostrojky na kariéru, které to, jak říkáte, budou posílat dál. Mě se to zdá úděsné, ale asi to není tak horké. Podle mých pozorování dříči a šprti, kteří užívali volného nebe nad hlavou pomálu, pak projevují dost málo vlastní kreativity a nápaditosti a bývají to většinou výkonní aparátčíci.

0 0
možnosti
B

bullterrier.se.usmiva@seznam.cz

1. 4. 2010 20:48
Není to tak zcela pravda.

Školní výsledky Vietnamců jsou zhruba v českém průměru. Jsou mezi nimi vynikající žáci, ale i průměrní. Nás to spíš překvapuje, protože u menšin jsme zvyklí na to, že patří do zvláštní školy a proto z toho plyne určitá glorifikace, že jsou schopni se učit jako naše děti. Jedna příbuzná učí na základní škole, kam vietnamské děti chodí a vždy se pouze směje, jak se všude píše, jak jsou malí vietnamčíci geniální. Nejsou, ale učí se, píšou domácí úkoly a stíhají učivo, jako většina. I to je dost.

0 0
možnosti
C

CarolusMagnus

1. 4. 2010 21:04
Re: Není to tak zcela pravda.

Spiš to bude takhle: Jsou nadprůměrně pilní a ctižádostiví a jejich rodiče je nadprůměrně podporuji.

0 0
možnosti
O

orken

1. 4. 2010 19:46
Tak to se tvrdi obecne o asiatech....

...spis to slysim o korejcich, cinanech. No ja bych videl pricinu taky v tom, ze mezi tolika lidi se tam proste musi snazit a ze tam nikdo nedostane nic zadarmo a bez vzdelani jsou vyrizeni a muzou akorat montovat soucastky za par dolaru denne.

0 0
možnosti
BH

BoboHml

1. 4. 2010 19:38
,

R^

0 0
možnosti
C

Camino

6. 4. 2010 7:18
Re: ,

presne takR^

0 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

1. 4. 2010 19:18
vidím to stejně a neplatí to jen k Vietnamcům

Rozdíl mezi českým jedničkářem a trojkařem je většinou jen v motivaci a chuti se učit.

0 0
možnosti
M

mubu

1. 4. 2010 18:18
Rozdíl

vidím v tom, že se děti Vietnamců chtějí něco naučit, kdežto české děti se snaží, aby se nemuseli vůbec namáhat. Proto třeba ty války českých "studentů" proti matematice. A proč se také učit, když je spousta soukromých (středních i tzv. vysokých) škol, kterým jde jen o to, aby co nejvíc vydělaly. Přístup asijských etnik ke studia je vůbec příkladný -.nejen u nás, ale třeba i na prestižních amerických univerzitách.

0 0
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4233x
Podnikatel a lektor. Spoluvlastník neortodoxního vzdělávacího centra AVIETTE. Milovník koček, čajů a dobrého vína.