Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Paeris Kiran

18. 4. 2011 20:45
Problém

Je že ta dáma pána zdržovala. Ona má možná čas si pomalu vykračovat po přechodech ale když já ten čas nemám tak mě ona nemá právo zdržovat a pokud mě sržovat bude tak jí vynadám.

Není čas dělat věci pomalu.

0 0
možnosti
C

culka

18. 4. 2011 10:49
To máte těžké.

Ve vietnamské večerce u nás v ulici jsem byla od otevření dvakrát. Zásadně všem neznámým lidem vykám, takže k pobouření zcela jistě důvod nebyl. Ale když se mě v každém z těch dvou případů prodávající pokusil obrat (jednou o 50, podruhé o 100 Kč u nákupu nepřevyšujícího 150 Kč), pomyslela jsem si cosi o adaptaci na okolní prostředí (předpokládám, že počítat rychle z hlavy nad stovku je tady v okolí už docela výkon) ve spojení s absencí účtenek.... a tím jsme s touhle prodejnou skončili. Na druhou stranu, momentálně morálně nejpevnější člověk, kterého znám, je můj učitel hudby: Rom. Oba můžou být ve svých komunitách výjimeční, ale já neznám dostatečné srovnávací vzorky, tudíž je můj názor založen na značně subjektivním posouzení.

0 0
možnosti
AT

Antonín, topič

18. 4. 2011 9:08
Super článek.

Takhle složitě okomentovat jednoho burana ve felicii a jako závěr uvést, že Češi nemají rádi Romy, nad kterými cítí intelektuální převahu (výzkumy průměrného IQ nehovoří proti), z jiných důvodů, než vietnamce, kteří jsou ochotni strávit celý život v práci a tím jaksi devalvovat hodnotu této práce, to je skutečně dramatický výkon.

--

Osobně nemám rád lidi, kteří jdou nakoupit na vietnamské tržiště nějaké to levné oblečení, aby ušetřili, ale neopomenou pak povyprávět, jak "se s těma vietnamčíkama nebabrali," zásadně trhovcům tykají a dělají si z nich něco jakože asi legraci. Stejní lidé pak v neděli jsou do vietnamské večerky pro pečivo, protože nezvládli nákup v pátek, a opět brblají, jak to tam je drahý.

Ale nemám nutkání chování těchto lidí vztahovat na všechny Čechy.

0 0
možnosti
LS

Lesní sběř

18. 4. 2011 11:00
Re: Super článek.

Když oni ti Vietnamci ze začátku lidem taky tykali, češtiny a zvyklostí neznalí, a národ to přijal jako normu. Těžko se odvyká. ;-)

Ačkoliv já Vietnamcům na tržnicích nikdy netykal, protože jsme se spolu dorozumívali zásadně jen hrstkou několikaslabičných slov typu "kolik?", "drahý!" nebo "moc malý." Na tykání nějak nedošlo, nebylo proč. ;-D

0 0
možnosti
_

_Pixie

18. 4. 2011 0:33
Krásně napsaný

článek. Máte hezký styl a umíte donutit k zamyšlení bez suchého moralizování. Kvalitu jsem zde upřímně řečeno už nečekala. Dík.

Jinak příspěvky diskutujících mluví za všechno :-)

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

17. 4. 2011 21:30
Nevím jak kdo -

mně je jedno, jak si kdo žije, pokud mu to nemám platit. Ani multikulturalismus by mně nevadil, pokud by si dotyční svůj způsob života kompletně financovali. Když  budu trvat na tom, že jsem potomkem lovců mamutů a mám právo "pokračovat v tradicích svých předků", o současné majoritě prohlásím že mi svou honbou za ziskem znemožňuje tradiční způsob života /vybili jste mamuty, haj-zlové/ - dostane se mi taky klimatizované jeskyně s krbem, přísunem jasanového dřeva a bifteků?

0 0
možnosti
GK

vatsuk

17. 4. 2011 21:50
Re: Nevím jak kdo -

souhlasR^

0 0
možnosti
L

Livrak7

17. 4. 2011 21:28
Každej kam patří a je doma.

At jde každej do svý země a tam kam patří a bude klid hergot, už toho mám dost pořád řešit tyhle imigranty a emigranty a přistěhovalce a odstěhovalce.

0 0
možnosti
P

pouiyt

18. 4. 2011 3:53
Re: Každej kam patří a je doma.

jo,at Amici se vraci do Evropy,2 milionu Cechu se vraci do Ceska,55000 Vietnamcu do Vietnamu a konecne my vsichni do Afriky,bude klid.

0 0
možnosti
RH

Kruton

17. 4. 2011 21:20
Autor by měl rozlišit

kdy je etnikum kritizováno, protože je jiné a kdy je to z důvodu společensky nepřijatelného chování, které se ještě daleko hůře toleruje hostům než domácím. Například u Vietnamců jde o masivní zapojení do organizovaného zločinu - prokazatelně výroba a obchod omamnými látkami, daňové úniky, poškozování obchodních značek a další méně závažné avšak stejně nepopulární aktivity, jako je nehygienická manipulace s jídlem. Je potřeba rozlišit, kdy jde o regulérní kritiku chování skupiny a kdy o rasismus, který apriorně bezdůvodně napadá jinou rasu (etnikum).

0 0
možnosti
MP

Martin V2

17. 4. 2011 23:17
Re: Autor by měl rozlišit

Prostě se chce zalíbit tchýni a tchánovi, popřípadě nějakému šéfovi. Tak mu to nekažte.

0 0
možnosti
H

hromobiti03

17. 4. 2011 21:03
jste Čech,

pak tedy určitě budete švejk, xenofobní poseroutka atd. Nemám pravdu? S vámi a vám podobnými jsme to tedy vyhráli. To že vy jste srab a slaboch, ještě neznamená, že takoví jsou i ostatní. To si račte uvědomit a neprojektujte se do celé společnosti. Rv

0 0
možnosti
JC

Justin Case

17. 4. 2011 20:48
Dotaz

Cituji autora:

"Opírá se o představu, že různé rasy se od sebe biologicky liší,"

Ony se snad neliší? 

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

17. 4. 2011 20:15
asi takhle:

rasista nejsem, ale na blbku, ktera si na prechodu nacvicuje prehlidkovy krok bych pouzil jeste podstatne adekvatnejsi vyrazivo, a to bez ohledu na barvu kuze dotycne blbky ... chuzi na podpatkach muze trenovat doma na chodbe mezi kuchyni a koupelnou, ne na miste, ktere je k tomuto ucelu slusne receno nevhodne, jako napriklad prechod pres frekventovanou komunikaci.

0 0
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4233x
Podnikatel a lektor. Spoluvlastník neortodoxního vzdělávacího centra AVIETTE. Milovník koček, čajů a dobrého vína.