Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

Jack777

2. 8. 2010 22:36
...

Lidé, co to tady kritizují asi budou trochu potrefené husy :-) Tahle vejška musela určitě splnit kritéria, aby mohla být vysokou školou. Tzn. přinejmenším délka studia je stejná jako na veřejných VŠ. Tzn. logicky se nejedná o žádný rychlokurz a člověk, který to projde, logicky není rychlokvaška. To jsou lidé z práv v Plzni. Veřejné nejsou rozhodně kvalitnější než ty soukromé, to je paušální nesmysl.

0 0
možnosti
VN

VasekN

2. 8. 2010 14:50
:-/

Bohužel těhle manažerských rychlokursů je u nás stále víc a vede to k inflaci vysokošlského vzdělání. Podle vašeho popisu jste studoval ekvivalent státní školy na bázi humanitních věd. Výcviky komunikačních a prezentačních dovedností a systemického coachování ... to odpovídá zhruba studiu pedagogie. Nekritizujte VŠ kterou jste nestudoval. Dějiny ekonomických terorií a různých modelů jaké kdy existovali by měl každej ekonom i manažer znát a to z vlastní vůle. Všechno tady už někdy bylo a zase bude a je potřeba tyto dějiny znát aby bylo možno se z chyb poučit. Žádná škola váš nenaučí jak být ideálním managerem, chce to teoretický základ a otevřenou hlavu. Je dobře, že přednáší lidé z praxe, ale to už dnes na státních VŠ přednášejí také. Zajímalo by mne jestli by jste uměl interpretovat výsledk EVA či EBIT ne všechny vrozce a interpretace výsledků ekonomického hodnocení jsou k ničemu ;-)

0 0
možnosti
VS

Astaroth

2. 8. 2010 15:12
Re: :-/

Patrne nemusi umet aplikovat matematicke vysledky a podobne veci, to je pro pana manazera podradna prace pro ucetni s brylemi, on je prece coachovany dominant s prirozenym tahem na branku a opalenou pleti a vybelenym chrupem ;-D

0 0
možnosti
VS

Astaroth

2. 8. 2010 14:14
hehe, je coachovan!

To asi znamena prejet autobusem ;-D

Naskyta se snadna otazka, proc jsou soukromymi ruzne tyto ekonomicke skoly mekkych znalosti a ne techniky ci mediciny. Rv

0 0
možnosti
C

CasVyprsel

2. 8. 2010 16:04
Re: hehe, je coachovan!

Čím více anglických výrazů ve větě, tím větším světákem se stane a pokud se ještě bude distancovat od své české domoviny, poukazovat na rádobynešvary svých krajanů (které se jistě právě jeho netýkají jen ostatních Čechů) potom z něj bude světák-květák na kterého jen tak nějaký průměrný český póvl nemá.

0 0
možnosti
C

CasVyprsel

2. 8. 2010 13:04
Nazdar Čechu

Cituji "Češi rádi zobecňují. Češi rádi kritizují. Češi rádi závidí...." to píšeš o své vlastní povaze? Kdo tady zobecňuje a kritizuje, jseš ty sám. Proto příště raději piš za sebe a o sobě a nezobecňuj své nešvary na své krajany. Rv

0 0
možnosti
S

slibotechna

2. 8. 2010 12:42
zrušit tituly ING/MGR/BC

 a konečne uvidíme kdo chce opravdu studovat

0 0
možnosti
J

Jack777

2. 8. 2010 22:37
Re: zrušit tituly ING/MGR/BC

Magistr, bakalář je i v zahr. běžný titul.

0 0
možnosti
JP

johnpeters

2. 8. 2010 12:17
Milý hochu,

časem poznáte,že největší univerzitou je ta života,která Vám zatím evidentně chybí.A douška k ke článku-kritici i kibicové rychlokvašekVŠ  různého druhu se mají plné právo k  tomu jakkoliv  vyjadřovat,na rozdíl od vlastníků těch levých nositelů vysokoškolských titulů,kteří si na nich nezákonně staví svou kariéru ke škodě celé společnosti.Vy byste byl rád,kdby Vás vozili třeba autobusáci bez patřičné praxe a řidičáku?!

0 0
možnosti
LD

cokoo

2. 8. 2010 14:07
Re: Milý hochu,

Je demokracie, takže prostor pro vyjadřování mají obě strany, tedy i ty rychlokvašky.

Autobusáci bez praxe a dokonce i bez řidičáku nás již vozili a my jsme to poznali až když se stala tragédie ( Nažidla, Brno), jenže bylo pozdě bycha honit a předem si nikdo nemohl ověřit, zdali má ten člověk za volantem řidičák a praxi. Řidič autobusu je nevhodný příklad.

Ne každý student soukromé školy i Plzně je rychlokvaška, Autor zřejmě není, jak jsem pochopila z článku, nicméně je díky politikům, policistům a celebritám, kteří mají tituly, aniž by se ukázali ve škole hozen s nimi do jednoho pytle.

Souhlasím s jeho názorem, že na veřejných VŠ může vyučovat člověk bez jakékoli praxe v oboru, stačí teoretické znalosti, na soukromých sice také, ale tam je paradoxně snadnější ho vyhodit. Stačí sepsat petici a je vymalováno.

A taková VŠE je přesně akorát to teoretické biflování vzorečků a definic, bez nich to nejde, ale je to na úkor praktických zkušeností. Mluvím o Makru a Mikru.  Hrozné.

0 0
možnosti

Glacier

2. 8. 2010 12:13
Co po NC?

Ahoj, mě teď čeká poslední rok na NC a nevím co pak. Přemýšlím jestli dál studovat, protože mám pocit, že školu která by mě bavila srovnatelně s NC jentak nenajdu. Jak jsi to řešil ty?

0 0
možnosti
RL

Roger Light

2. 8. 2010 12:33
Re: Co po NC?

dal jsem si na rok pauzu, abych se plne mohle venovat spolecnosti ;-) tedka si davam dalkove mgr. na metropolitni univerzite v praze, asijska studia, abych si rozsiril znalostni ramec o tehle oblasti, ktera me podnikatelsky znacne zajima ...

jinak chci sbirat prakticke zkusenosti, abych za 3 roky mohl skocit na MBA program ;-) pak planuji Ph.D. v oblasti interkulturniho managementu/marketingu, ale to je jeste daleko .... ;-)

0 0
možnosti
SG

strycek-Joe GmbH

2. 8. 2010 12:10
Styl Vašeho článku napovídá, že o studiu nemáte ponětí

klasická vysoká škola vyžaduje píli, tvořivý přístup a v neposlední řadě také biflování. To co jste vystudoval Vy, nebyla vysoká škola, nýbrž manažerský kurz.

0 0
možnosti
LD

cokoo

2. 8. 2010 13:48
Re: Styl Vašeho článku napovídá, že o studiu nemáte ponětí

Bohužel taková VŠE vyžaduje pouze to biflování vzorečků a ekonomických teorií. Praxi a tvořivost vám tam nikdo neocení. Důležité je akorát zaškrtnout správné písmeno v testu či napsat definici, tak jak to chce vyučující. I kdyby to bylo sebevíc špatně. VŠE jsem zdárně dokončila , kdyby něco.

0 0
možnosti
M

martin5.3

2. 8. 2010 11:39
Dotaz

Vy nejste čech?

0 0
možnosti

rezjir rezjir

2. 8. 2010 11:26
Ne že bych vám chtěl brát iluze

ale otázká zní, do jaké míry jste si  vědom vlastních nedostatků. Studium má především ten smysl, že si člověk uvědomí svá omezení. Znáte to, vím, že nic nevím.

0 0
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4233x
Podnikatel a lektor. Spoluvlastník neortodoxního vzdělávacího centra AVIETTE. Milovník koček, čajů a dobrého vína.