Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jsem mnohými napadán jako bezohledný sobec nicméně to na mém názoru nic nezmění protože já ohleduplnost vidím především v tom, že když se cítím nemocný (když mám rýmičku nebo kašel) tak mezi lidí nechodím. Ale chodit s rouškou, když mi nic není jenom proto, že se jedná o nařízení strany a vlády, tak to tedy ne. To už jsem zažil a bylo toho dost...

4 0
možnosti
MK

M74i90l90a83n 57K98e60s88l

18. 8. 2020 22:27

Já se také nebojím,já a tom také nemám ani šajnu.

2 0
možnosti
PC

Karma autorovi článkuR^

Za svoje zdraví si nese KAŽDÝ z nás svou plnou zodpovědnost. A protože jsem za své zdraví zodpovědný a nemíním to nijak měnit, nebudu si je jakkoliv huntovat. Tedy nejen např. kouřením, ale též nošením hadru, který mi brání v přirozeném dýchání a poškozuje tak - v mém případě - moje chronicky nemocné plíce! Ale i zdravý člověk si takto poškozuje své zdraví a především svoji imunitu!!!

Je scestné vyžadovat, aby měl jedinec nést zodpovědnost za zdraví druhého člověka - a ještě k tomu to dostat befelem přikázaným od státu! To nemá s ohleduplností naprosto NIC společného, to je trestuhodné zasahování do osobní svobody a do přirozených práv člověka!!

Budu-li jevit známky virového/bakteriálního onemocnění, je pro mne samozřejmostí ohleduplnost - domácí léčba, co nejmenší kontakt s ostatními, případně rouška, aby se minimalizovalo možné nakažení druhých.

Jsem-li však zdravý (tedy nejevím-li žádné příznaky nákazy), je proti veškerému rozumu, abych nosil roušku, nebo dokonce aby mě někdo k nošení roušky nutil!!

A pokud tomu někdo nerozumí, nebo mě chce dokonce označit za bezohledného, nechť se sám vzpamatuje, začně používat VLASTNÍ rozum a upřímně si přizná, že je to právě on, kdo je bezohledný.

5 0
možnosti
Foto

Obličejové roušky nenosíme proto, abychom chránili sami sebe. Těmi chráníme především ty ostatní.

Postoj: "Já roušky nosit nebudu. Je to blbost. Já se ničeho nebojím." tedy nevnímám jako statečnost, ale jako bezohlednost k ostatním.

Až bude opět zavedena povinnost nosit roušky v uzavřených veřejně přístupných prostorech nebo v prostředcích veřejné dopravy a vy ji nebudete respektovat, může se stát, že narazíte. Třeba vás ochranka nevpustí do hypermarketu nebo vás v lékárně odmítnou obsloužit.

7 8
možnosti
MB

Vy musite byt neskutecny samec pane Beranku , jen jedna a hodne dulezita podstata vam unika a to ta, ze nezijete v tomto state sam a funguje tu demokracie kterou jsme si sami zvolili a dali moc parlamentu. Tudiz je super ze vy se niceho nebojite ale jsou lide kteri ano a vlada se je rozhodla chranit. Klidne si trucujte a delejte demonstrace, kazdopadne respekt k ostatnim je demokracii vlastni a pokud ho nemate, nezijte tu

6 11
možnosti
Foto

No tak zrovna o té demokracii přemýšlím hodně. Rozhodně víc než o nějakých virech ;-D

6 0
možnosti
Foto

Přibývá důkazů, že údajná pandemie vlastně není žádnou pandemie, ale jen sezónní chřipka – a to ostatní je jen mediální divadlo se zfalšovanými statistikami. Produktem této pandemie nejsou mrtví, ale strach. Strach politiků, že přijdou o kariéru a strach lidí že přijdou o život. Podle uvedených lékařů se jedná pouze o vyvolávání paniky, která nemá reálný základ. Medii vyděšení lidé pak berou některé nemocnice útokem ačkoliv trpí pouze banálními respiračními potížemi. Onen koronavirus tu byl přece vždy a koronavirů je skoro 100 a 7 lidských. Fakta ale nikoho prý nezajímají. Začíná se potvrzovat, že se jedná o uměle vyvolanou krizi globálních “elit”. Na jejím provádění se musí účastnit bohužel všechny země. Vždyť i u nás se auditem zjistilo, že počet uváděných zemřelých na cronavirus je o 60 procent nižší, stejně tak nesedí počet hospitalizovaných, který je také silně nadhodnocen.

10 1
možnosti

Pane Kindle!

O pandemii bych nepochyboval. Její kritéria jsou zjevně splněna!

Proč se politici bojí koronaviru? Protože předtím snížili počty akutních lůžek z důvodů hospodárnosti, a pak měli strach, že dopadneme jako v Itálii nebo ve Španělsku, kde pro nedostatek lůžek zdravotnictví kolabovalo a lidé zbytečně umírali.

Ale jinak politici strach u občanů uměle vyvolávali, protože vystrašení lidé se lépe ovládají!

Ano, koronavirus tu byl v různých variantách, ale toto byl nově zmutovaný. Když proti němu nejsou ve světové populaci protiklátky, pak dochází k pandemii.

Konspirační elitářské teorie nemám rád!

Na koronavirus dle politiků u nás zemřelo asi 400 lidí, na chřipku umírá každoročně 1-2 tisíce občanů. Ve skutečnosti jde o úmrtí s přítomností virózy, ale skutečná úmrtí na koronavirus byla jen dvě. Dvě zdravotní sestry, které systém nedokázal včas zabezpečit ochrannými prostředky!

3 0
možnosti
Foto

Proti virům a dalším mikrobům, které jsou také jejím potřebným produktem, nám dala imunitu. Je to největší a nejgeniálnější dar nad všechny roušky, dezinfekce a další těžkopádné produkty, o kterých se jen můžeme dohadovat, nakolik a zda vůbec jsou účinné. Daru je třeba si vážit, pečovat o něj vhodným životním stylem, stravou, klidným spánkem, přiměřeným pohybem, nejvíce však mentálním stavem. .Rouška jakkoliv líbivá, je imunitě klackem pod nohy. Vdechujeme zpět většinu toho, co plíce usoudily vyloučit jako nezdravé. Čím rychleji se pohybujeme, tím je zpětná zátěž škodlivinami větší, neprodyšnost roušky vše umocní . Místo přiměřených aktivit na čerstvém jarním vzduchu se potíme pod hadříky. Potřebujeme se vrátit k přirozeným hladinám vitaminu D pobytem na slunci. Máme však být raději doma. Imunita úpí a až se s létem prosadí další běžně očekávané a miliony let s námi tady žijící viry, třeba rotaviry, mixoviry, rhinoviry, parvoviry až po chlamydie, oslabená imunita nezabere.

3 3
možnosti

Přirozené imunity si vážím. Dokud nebudeme dostatečně promořeni a nebudeme mít dostatek protilátek přirozených nebo po očkování, tak budeme mít problém s koronavirem.

Roušky se zbytečně bojíte! Nevím, kde jste tyto "zkušenosti" nabrali! Jsou falešné. To někdo plácnul a laici se toho uchytili. Rouška snižuje dávku předávaného viru, čímž ovlivňuje tíži průběhu onemocnění. Ale infekci stoprocentně nezabrání, tedy neovlivňuje ani imunizaci.

Při sportu, zejména v přírodě, bychom roušku neměli mít! Rouška znesnadňuje okysličování krve! To při sportu, v době větších nároků na kyslík, není ideální!

A samozřejmě dobrá pohoda, dostatek spánku, pestrá strava a přiměřený pohyb jsou podmínky dobře fungujícího imunitního systému!

:-)

3 2
možnosti

Rv

Každý jsme strůjcem svého štěstí! Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se přinese pivo! Váš pohled na roušky je neodpovědný! Ale je to Vaše věc! Já se také koronaviru nikdy nebál, ale jsem o trochu zodpovědnější. Snažím se, abych potenciální infekci koronavirem neprožil naplno!

:-)

1 3
možnosti
Foto

Pne Šimku tohle uvedl v mediích Ladislav Machala a Jiří Beneš jsou profesoři na Klinice infekčních nemocí 3. LF UK Nemocnice Na Bulovce. Společně sepsali shrnující text k probíhající pandemii nového typu koronaviru i k tomu, jak probíhá nástup nemoci COVID-19 a uvedli : "Především, nemoc nemá typické klinické projevy, podle nichž by bylo možné ji aspoň přibližně odlišit od běžných virových infekcí, které jsou v tomto ročním období časté. V oficiálních materiálech evropských i světových autorit (ECDC, WHO) se stále píše, že nemoc se projevuje náhle vzniklou horečkou, suchým kašlem, dušností, slabostí a bolestmi ve svalech. My zdravotníci ale vidíme, že většina nemocných s prokázanou koronavirovou infekcí má jen lehce zvýšenou teplotu a k tomu známky zánětu nosohltanu čili rýmu, mírné bolesti v krku a někdy i kašel. Nejsme tedy schopni podle projevů nemoci vytipovat osoby, které prodělávají koronavirovou infekci, a odlišit je od lidí s běžným nachlazením."

7 0
možnosti
PK

Vůbec zde nejde o vaše hrdinství od dětství až do nynějšího věku, ale především a zejména o ohled k okolním lidem, kteří třeba z různých důvodů, které možná ani sami nemohli ovlivnit, takovými hrdiny být nemohou.

7 0
možnosti
Foto

Ochrana zdraví je závislá na informacích a dostupných prostředcích. Co se týče ochrany před Covid19 tak jsme vybaveni dostatečnými znalostmi i prostředky, jak se individuálně chránit. Kdo nechce onemocnět již dnes se může dokonale chránit i když se lidé kolem chránit nebudou.

Je nemorální zatěžovat ostatní nějakými nařízeními, když se mohu ochránit sám.

6 1
možnosti