Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J74a68n 48R94á28ž

5. 6. 2019 19:29

Ohledně "Černobylu" mám historku z kategorie černého humoru. Pracoval jsem tehdy na stavbě JE Dukovany. Jednoho dne koncem dubna se z ničeho nic rozezněly signalizační sirény u vchodu i vjezdu do areálu a rozblikala se světla systému jaderné výstražné signalizace. Nikdo nevěděl proč a vysvětlovali nám, že se jedná o poruchu systému. Ale pak jsme si všimli, jak do areálu jezdí jedna šestsettřináctka za druhou a to už začala šeptanda, že se něco děje. No dělo se hlavně to, že komunističtí papaláši si jezdili ověřovat do stíněné komory, jak dalece jsou zasaženi radioaktivním spadem. Nám nic oficiálně nikdo neřekl, ale něco se provalilo a tak jsme do sebe začali preventivně ládovat jodové tablety. Oficiální informaci, samozřejmě zkresleně, o tom, co se v Černobylu stalo, jsme dostali až po deseti dnech, kdy už se to nedalo, díky zprávám se zahraničních informačních kanálů ututlat.

PS. Je známo, že nad částí Vysočiny došlo na 1. května k radioaktivnímu spadu z mraku, který k nám přišel ze severu. Informovaní to věděli předem, ale nikdo nevaroval obyvatele zejména okolí Třebíče, že by měli zůstat doma, zavřít okna a v žádném případě nepouštět si hrát děti na pískoviště. Naopak, průvod a prvomájové oslavy v Třebíči proběhly, jako by se nic nedělo.

Neinformovat občany, aby zůstali doma a nezajistit v oblastech spadu, aby dostali lidé alespoň jodové tablety, byl jeden z největších zločinů komunistů před jejich pádem.

7 0
možnosti
Foto

A právě to zatloukání bylo patrně hlavní příčinou pádu SSSR.

Ale poučí se tady z toho někdo?

R^

2 0
možnosti
Foto

Taky si to myslím, že to k tomu přispělo...

0 0
možnosti
Foto

A zemřel snad na následky Černobylu někdo ve Vašem okolí?

0 3
možnosti
Foto

Tady přímo ne, ale ve Vašem bydlišti zemřel zdravý rozum.

1 0
možnosti
  • Počet článků 247
  • Celková karma 20,51
  • Průměrná čtenost 1276x
Pokud svoboda něco znamená, znamená to "právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet" aneb co si myslíš o sobě ty, je mnohem důležitější, než to, co si o tobě myslí ostatní...

Seznam rubrik