Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Přijde čas a zúčtujeme spolu.

Není většího pokrytectví, než které nám hlásají naši političtí představitelé, přesněji vláda.

Při zhlédnutí těchto(viz níže odkaz) dokumentů, a jistě nebude nikdo pochybovat o jejich autentičnosti, se při troše zamyšlení člověk musí dostat do stavu nepříčetnosti při zvážení, s jakou suverénní drzostí jsou tato sova pronášena. Přesto se mne pokouší jistá pochybnost, zda jsou tito lidé zcela normální. Nepochybně kdysi normálními byli, ale vzestupná cesta k moci a po hříchu k penězům, je zcela pohltila až do té míry, že snad věří i tomu co říkají, resp. tomu, co jeden říká druhému a navzájem se v tom mezi sebou utvrzují. No jak jinak, musí, protože kdyby byl někdo proti, zdaleka by se jim tak nedařilo. To znamená, že jestliže Kalousek řekne , že „pro záchranu“ rozpočtu je nutné např. zvýšit daně, přesněji řečeno DPH, tak pan premiér to bude papouškovat i s celou vládou s naprostou odevzdaností a věrohodností, že tomu tak musí být, aniž by, co by vysokoškolsky vzdělaný člověk, vzal v úvahu prostou logiku formátu selského rozumu a zamyslel se nad stupidností a irelevantností důvodů, kterými své rozhodnutí Kalousek zdůvodnil. Také proč by to dělal, vždyť jeho myšlení má zcela jiné dimenze a směrování na zcela jiné cíle.  Jinými slovy, copak mu záleží na tom, že tato či jiná, např. Drábkova nebo Hegerova opatření a reformy jdou zcela jednoznačně proti občanům?
Tito pánové jsou totiž relativně za vodou, ale nejen to, oni jsou už i za horami. (Což ovšem nevylučuje, že se mohou vrátit nejen před vodu, ale z prominutím do stejných, ne-li horších sraček, než jsou dnes občané – pokud ovšem k tomu bude dostatek vůle všech občanů, zdůrazňuji „všech“ občanů).Z toho pak vyvozují, lépe řečeno zplozují takové nesmysly a nehoráznosti, které s člověkem zacloumají až do infarktového stavu. Tím mám na mysli stupidní, bohužel zcela vážně myšlená slova,(viz http://www.youtube.com/watch?v=Au3IV05I9MA&feature=feedu), jimiž
pánové (dřívější i současní) politici, svými scestnými, mystifikačními, od reality odtrženými řečmi jakoby chtěli vmést občanům výtku, že jsou to právě oni, kdo způsobil ten státní dluh, potažmo současný neutěšený stav společnosti, neboť slovy Ing. Ježka (ale i jiných, viz Kalousek, kníže pán Schwarzenberg a jiní) jsme to byli my, občané, kteří jsme je (ty peníze) projedli, poutráceli za (zřejmě) hlouposti, že jsme byli nešetrní, rozhazovační, velkorysí, prostě, že jsme ty peníze jaksi zneužili (rozfofrovali) a nyní se nám to vrací ve formě státního dluhu. A že tedy musíme na naše hýření takto nutně doplatit (viz složenka). Spolu s tím také držet hubu a krok!
Nevím, jak popsat jejich morální a duševní stav ve chvílích, kde věrolomně občanům lžou a vnucují své demagogické řeči (premiér Nečas v záznamu demagogii používá na obranu svých vlastních lživých argumentů). Nejspíše nepožívají žádnou soudnost, uvažování, neuznávají či opovrhují realitou, jsou omámeni mocí a falešným, až schyzofrenním přesvědčením, že jejich slova jsou a musí být pravdivá a přesvědčivá. Ale nedochází jim, že i občané mají svůj rozum, byť notně narušený intervenčními mystifikacemi nejen politiků samotných, ale i s notným přispěním mainstreamových medií. Jinými slovy, že pokud si myslí, že občané neuvažují a že je tlak zhora, tedy tlak reforem, opatření, omezení, zdražování a v neposlední řadě i jejich (nevěrohodná) přesvědčování srazí na kolena, pak se hluboce mýlí. Lidé, tedy občané nejenže nejsou spokojeni, ale oni jsou už i pěkně „naštvaní“, což dokazují procenta věrohodnosti a oblíbenosti vlády mezi občany. Už samotný fakt, že tyto procenta nelze počítat ani co do pětinového poměru věrohodnosti a oblíbenosti vlády nasvědčuje, že vláda vyhovuje ani ne jedné desetině občanů ČR (koalice získala cca 35 % z 50 % zúčastněných  oprávněných voličů, tj. cca 17,5% všech občanů ČR. Současných 18% občanů, mající důvěru ve vládu tvoří cca 3% všech občanů ČR).To je sakra hodně  málo, aby měla vládnout devadesáti procentům občanů, resp. aby vládli jen proto, že vláda spoléhá na  PS kde mají koaliční převahu jen o několik více hlasů.
Při vědomí jak této skutečnosti, tak při vědomí všech dosavadních negativních, společnosti a občanům škodlivých činů a kroků této vlády, při vědomí, že vláda nemá tendenci napravovat stav věcí ku prospěchu občanů, ale jen udržuje nestabilitu ve prospěch malé části  občanů ČR, občanům dochází trpělivost a nejraději by vzali věc do svých rukou. Mnozí dokonce s vidlemi či klacky. To však není řešení, to řešení hledá „Holešovská výzva“ spolu s ostatními, která upřednostňuje spolupráci všech zainteresovaných občanských iniciativ, aktivit, hnutí, ale stejně tak i jednotlivých občanů s cílem sjednotit postup, kterým by donutili vládu i prezidenta k odstoupení a následně, v rámci stávajících zákonů, měnit situaci ve společnosti. Klidnou a rozvážnou cestou, s vědomím, že žádný „hurá systém“ věci nejen nevyřeší, ale může jí navíc uškodit.
Rád bych touto cestou vyslovil poděkování všem občanům, kteří postup a cíle Holešovské výzvy podporují, ale také bych rád vyzval netrpělivé občany ke klidu a trpělivosti. Ne všechny jejich návrhy na řešení, byť jsou či  mohou být racionální, nelze dnes, v tuto chvíli, použít. Vím, že není mnoho času, že každý den nás, občany, stojí další miliony, které vláda a politici promrhávají na náš účet, ale chceme-li, aby změna ve společnosti byla úspěšná, musíme činit s rozvahou. Kdo má zájem přispět rozumným a reálným názorem či pomocí, nechť se obrátí na stránky „holesovskavyzva.zacit.cz“., kde najde vše potřebné, resp. může v rámci diskuse své názory řešit. Přejme si jediné, aby zvítězilo známé: „Přijde čas a zúčtujeme spolu!“
Jiří B a ť a,
spoluiniciátor Holešovské výzvy
15. ledna 2012

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří B a ť a | neděle 15.1.2012 17:55 | karma článku: 31,91 | přečteno: 2021x
  • Další články autora

Jiří B a ť a

Některé blbé věci se nám staly, praví Schwarzenberg.

V rozhovoru pro BLESK se K. Schwarzenberg mj. vyjádřil, že koaliční vláda, ve které působil jako ministr zahraničních věcí „ ...svou rozhádaností v koalici a případy korupce si získala horší pověst, než by si zasloužila... to co dělala, nebylo tak blbé, ale ztratila image a respekt.“ Dokonce přiznal, že: „ Dělali jsme chyby, o tom není pochyb. Některé blbé věci se nám staly!“ Škoda, že pan Shwarzeneberg, když už ty „blbé věci“ zmínil, alespoň některé nepojmenoval. Chápu, je toho hodně trapného a na dlouho, takže raději taktně pomlčel a jen konstatoval. Trapné už je i to, že to musí takto komentovat.

19.9.2013 v 14:03 | Karma: 44,68 | Přečteno: 9062x | Diskuse| Ostatní

Jiří B a ť a

Třicet pět korun pro důchodce = psovi kost.

Nedávno jsem psal na stejné téma jen s tím rozdílem, že se to ještě jednalo o „ubohých“ 65 korunách coby přidání na důchodech. Dnes to má být, podle nejnovějších informací jen 35,-Kč. Jestliže jsem na částku 65,- Kč reagoval s názorem, že by se taková nízká částka neměla vůbec vyplácet, dnes na to reaguji znovu a mnohem důrazněji. Při vědomí, že ekonomika a celková situace v ČR mi připadá jako hostinec „U snědeného krámu“, pak částka 35 korun mi připadá jako ohryzaná kost psovi. Jinými slovy, jsem proti tomu, aby takto nízká dávka byla vůbec reálně vyplacena. Jako důvod zopakuji obsah mého předchozího článku, ve kterém uvádím abstraktivnost výplaty tehdy ještě původních 65 korun, což pro novou situaci platí dvojnásob. Tedy:

16.9.2013 v 23:00 | Karma: 16,36 | Přečteno: 809x | Diskuse| Ostatní

Jiří B a ť a

„Šláfenbergovo“ pozdní odpoledne.

„ Někdo se mi nedávno zeptal, z čeho mám největší strach. Zda z dnešní pololegitimní vlády, z prezidenta, nebo z vlivu nějaké mocnosti. Z toho všeho strach nemám. Obávám se, že se zase rychle a ohebně přizpůsobujeme nové moci. Mám v této souvislosti na mysli určitou českou s prominutím „předposranost“ a té je potřeba se postavit. My jsme se zaměřili na dlouhodobé směřování této země. Česká republika musí existovat jako stát, který hájí svobodu a právo lidí!“

15.9.2013 v 17:54 | Karma: 28,44 | Přečteno: 1382x | Diskuse| Ostatní

Jiří B a ť a

Exministerský nevzdělanec,versus „problematický“ náměstek.

Neznám nezávislého novináře Jozefa Bartoška, ale to neznamená, že bych jeho sdělení neměl respektovat. Tady totiž nejde jen o pouhé respektování, ale vzhledem k tomu, že uvádí, resp. potvrzuje některé již dávno známé fakta, beru jeho sdělení jako relevantní. K tomu také navazuje moje poznámka.

13.9.2013 v 15:57 | Karma: 26,30 | Přečteno: 1190x | Diskuse| Ostatní

Jiří B a ť a

Jak to vidí jeden z těch horních desetitisíců – co k tomu dodat?

Záměrně nebudu jmenovat a nechám čtenáře trochu hádat, kdo vyřknul následující věty: „ Psaním a moderováním vydělám asi sto tisíc měsíčně. Mám poměrně vysokou daňovou zátěž. Nikdy jsem si nestěžoval, ale vím, že ty idioti přijdou a budou škrtit malé a střední podnikatele, živnostníky jako já.“ Tak co, už jste na to přišli? Nebudu vás trápit, řekl je „protekční spratek“ Pavel Novotný. O Pavlu Novotném je však méně známo, že je „zarytým“ členem ODS. V té souvislosti si dovolím několik poznámek k jeho slovnímu „perlení“ o politice a situaci ve společnosti:

4.9.2013 v 22:36 | Karma: 20,31 | Přečteno: 1692x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Britská učitelka spala s žáky, s jedním otěhotněla. U soudu přiznala „chyby“

14. května 2024  20:57

O chybách a zničeném snu nyní u soudu v Manchesteru vypráví britská učitelka, kterou policie viní...

Fica stále operují. Padlo pět výstřelů, ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  20:39

Přímý přenos Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica, který byl ve čtvrtek terčem atentátu, je...

Do mostu v Texasu narazilo plavidlo a poškodilo ho. Do vody uniká palivo

15. května 2024  20:07

Do mostu v Galvestonu v americkém státě Texas ve středu narazilo plavidlo a do okolních vod uniká...

Na Slovensku není mír a smír, polarizace pokračuje, říká novinářka

15. května 2024  20:03

Premium Slovenské vládní strany po atentátu na premiéra Roberta Fica slovně útočí na novináře. Přidávají se...

ANALÝZA: Rusko natahuje frontu do šířky. Putinova letní ofenziva začíná

15. května 2024

Premium Vytváření nárazníkové zóny u hranic, nebo pokus o útok na druhé největší ukrajinské město? Nenadálý...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 117
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1565x
Důchodce, snažící se udělat pro rodinu sc je v jeho silách a možnostech,ale zabývající se také stavem společnosti se snahou podpořit síly o zkvalitnění života občanů v ČR.

Seznam rubrik