Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Komu není rady, tomu zpravidla není pomoci.

O Holešovské výzvě to platí dvojnásob. Po odvysílání pořadu Máte slovo s moderátorkou Jílkovou se musím stydět a současně je mi líto, že Holešovská výzva, která byla rovněž v pořadu prezentována prostřednictvím pana Čermáka, skončila tak neslavně

. Je smutné, ne-li tragické sledovat, jak pan Čermák,vydávaje se za předáka či centrálního koordinátora HV pro ČR,  stejně jako nedávno pan Popelka, nejsou schopni podat jasnou, konstruktivní a věrohodnou odpověď na otázky, které jim jsou předkládány. Je trapné, když lidé jako Pan Popelka či pan Čermák, vydávající se za představitele, vůdce a ideové autory iniciativy, nejsou s to je dostatečně  a racionálně vysvětlit, čímž ztrapňují nejen sebe, ale i celou (původní) ideovou myšlenku Holešovské výzvy před veřejností, notabene před těmi, kterým byla Holešovská výzva původně určena. Objektivně však budiž řečeno, že ani paní Jílková panu Čermákovi mnoho šancí nedala, neboť jak je u ní zvykem, ráda diskutéry peskuje, poučuje, notabene je nepustí k řádnému slovu.

Pokud někdo nezná důvody, proč k takovým faux pas ze strany pan Čermáka došlo, dochází a zřejmě docházet ještě bude, je dobré připomenout, že je to v důsledku zcela nedomyšleného, chaotického, nekonstruktivního a antagonistického  pokusu o vlastní seberealizaci, sebezviditelnění, touze po slávě a neváhám říci i po osobních ambicích, které jim současný stav společnosti a vhodná atmosféra, vyvěrajících z nespokojenosti občanů, nabídla. Svědčí o tom i fakt, že se už sami jmenují do „úřednické vlády“.

Tím hůře, že původní idea, resp.myšlenka, vycházela z dlouhodobých analýz stavu společnosti, činnosti vlády a reálného dopadu na občany, připravovaná jinými lidmi na zcela jiných principech, která měla vést k oslovení občanských iniciativ a široké vrstvy občanů za účelem koordinovaného, předem promyšleného postupu k ozdravění či změně ve společnosti a která byla zákeřně zcizena a iracionálně zneužita.

Neslavný výsledek a efekt Holešovské výzvy pod vedením pánů Popelky, Čermáka, Fiedlera, Procházky je jen očekávaným, nikoliv překvapujícím negativním závěrem, přestože nelze Holešovské výzvě upřít nemalou odezvu mezi nespokojenými občany, již méně však vyvolané obavy politické garnitury vlády, která měla být iniciativou Holešovské výzvy donucena k odstoupení.

Je mi líto všech občanů, kteří podlehli euforii a ambiciózním proklamacím nového vedení Holešovské výzvy, které se kromě několika protestních shromáždění občanů přelilo do boje jiných lidí a  skupin stejně ambiciózních lidí, kteří se snažili (a snaží dodnes) Holešovskou výzvu vytlačit a preferovat své myšlenky a cíle, bohužel se stejnými úmysly jako vedení Holešovské výzvy, tj. pro prosazení spíše svých osobních, než obecně prospěšných cílů. SKDE, která prostřednictvím pánů Mareše, Pollerta, Cacha či JUDr. Hörla alias Pepy z depa, převzala prapor občanské nespokojenosti a svými akcemi se nejen snaží získat přízeň občanů k masovým demonstracím, ale zcela evidentně pokořit a zesměšnit Holešovskou výzvu v čele s pány Popelkou, Čermákem, Adámkem a dalšími (viz příloha).

Vystoupení pana Čermáka v pořadu Máte slovo těmto tendencím bohužel jen nahrálo. Ze strany pana Čermáka však nejde jen o možnou nepřipravenost, ale zcela evidentní tápání na logikou vyslovení myšlenky a názoru, které by měly vypovídat o racionalitě úsilí Holešovské výzvy, principech a postupech, jak docílit nejen odstoupení vlády a nových voleb, ale objasnit způsoby, jak a čím novou vládu nahradit. Jeho (stejně jako Popelkovy) argumenty či objasňování principů přímé demokracie, které by měly být uplatněny  v nových volbách, nemohli ani dostatečně podat ani srozumitelně vysvětlit. Pan Čermák nebyl schopen ani vysvětlit stať z Programového prohlášení Holešovské výzvy, kde se mj. říká, že : „Již v průběhu několika porevolučních měsíců se chopili moci bývalí komunisté, estébáci, veksláci a jiné závadové osoby.“ Na otázku moderátorky paní Jílkové „Proč jsou závadové osoby bývalí komunisté, když on sám v 70. letech vstoupil do KSČ?“ se od pana Čermáka jasné odpovědi nedočkala. Divil bych se, kdyby na to pan Čermák, jak jej znám, relevantně odpověděl.

Zkrátka a dobře, totální kolaps schopnosti představitelů Holešovské výzvy  věcně a přesvědčivě argumentovat, aby člověk neznalý Holešovské výzvy a jejich cílů si mohl vyvodit závěry, kterého by jej vedly k její spontánní podpoře. Jak dříve pan Popelka, tak nyní pan Čermák nás přesvědčili, že to neumí, což nejsou ty nejlepší předpoklady k vedení boje se současným establishmentem, notabene vyvolání nových voleb na principu přímé demokracie! To Holešovské výzvě jistě není a nebude ku prospěchu zvláště, když se o své místo na slunci tak vehementně snaží SKDE. Nemohu se zbavit konstatování, že jak byl začátek dobrý či nadějný, tak konec je horší očekávání!

 

Jiří  B a ť a , spoluautor původní Holešovské výzvy.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří B a ť a | neděle 8.4.2012 15:47 | karma článku: 11,46 | přečteno: 1132x
  • Další články autora

Jiří B a ť a

Některé blbé věci se nám staly, praví Schwarzenberg.

V rozhovoru pro BLESK se K. Schwarzenberg mj. vyjádřil, že koaliční vláda, ve které působil jako ministr zahraničních věcí „ ...svou rozhádaností v koalici a případy korupce si získala horší pověst, než by si zasloužila... to co dělala, nebylo tak blbé, ale ztratila image a respekt.“ Dokonce přiznal, že: „ Dělali jsme chyby, o tom není pochyb. Některé blbé věci se nám staly!“ Škoda, že pan Shwarzeneberg, když už ty „blbé věci“ zmínil, alespoň některé nepojmenoval. Chápu, je toho hodně trapného a na dlouho, takže raději taktně pomlčel a jen konstatoval. Trapné už je i to, že to musí takto komentovat.

19.9.2013 v 14:03 | Karma: 44,68 | Přečteno: 9062x | Diskuse| Ostatní

Jiří B a ť a

Třicet pět korun pro důchodce = psovi kost.

Nedávno jsem psal na stejné téma jen s tím rozdílem, že se to ještě jednalo o „ubohých“ 65 korunách coby přidání na důchodech. Dnes to má být, podle nejnovějších informací jen 35,-Kč. Jestliže jsem na částku 65,- Kč reagoval s názorem, že by se taková nízká částka neměla vůbec vyplácet, dnes na to reaguji znovu a mnohem důrazněji. Při vědomí, že ekonomika a celková situace v ČR mi připadá jako hostinec „U snědeného krámu“, pak částka 35 korun mi připadá jako ohryzaná kost psovi. Jinými slovy, jsem proti tomu, aby takto nízká dávka byla vůbec reálně vyplacena. Jako důvod zopakuji obsah mého předchozího článku, ve kterém uvádím abstraktivnost výplaty tehdy ještě původních 65 korun, což pro novou situaci platí dvojnásob. Tedy:

16.9.2013 v 23:00 | Karma: 16,36 | Přečteno: 809x | Diskuse| Ostatní

Jiří B a ť a

„Šláfenbergovo“ pozdní odpoledne.

„ Někdo se mi nedávno zeptal, z čeho mám největší strach. Zda z dnešní pololegitimní vlády, z prezidenta, nebo z vlivu nějaké mocnosti. Z toho všeho strach nemám. Obávám se, že se zase rychle a ohebně přizpůsobujeme nové moci. Mám v této souvislosti na mysli určitou českou s prominutím „předposranost“ a té je potřeba se postavit. My jsme se zaměřili na dlouhodobé směřování této země. Česká republika musí existovat jako stát, který hájí svobodu a právo lidí!“

15.9.2013 v 17:54 | Karma: 28,44 | Přečteno: 1382x | Diskuse| Ostatní

Jiří B a ť a

Exministerský nevzdělanec,versus „problematický“ náměstek.

Neznám nezávislého novináře Jozefa Bartoška, ale to neznamená, že bych jeho sdělení neměl respektovat. Tady totiž nejde jen o pouhé respektování, ale vzhledem k tomu, že uvádí, resp. potvrzuje některé již dávno známé fakta, beru jeho sdělení jako relevantní. K tomu také navazuje moje poznámka.

13.9.2013 v 15:57 | Karma: 26,30 | Přečteno: 1190x | Diskuse| Ostatní

Jiří B a ť a

Jak to vidí jeden z těch horních desetitisíců – co k tomu dodat?

Záměrně nebudu jmenovat a nechám čtenáře trochu hádat, kdo vyřknul následující věty: „ Psaním a moderováním vydělám asi sto tisíc měsíčně. Mám poměrně vysokou daňovou zátěž. Nikdy jsem si nestěžoval, ale vím, že ty idioti přijdou a budou škrtit malé a střední podnikatele, živnostníky jako já.“ Tak co, už jste na to přišli? Nebudu vás trápit, řekl je „protekční spratek“ Pavel Novotný. O Pavlu Novotném je však méně známo, že je „zarytým“ členem ODS. V té souvislosti si dovolím několik poznámek k jeho slovnímu „perlení“ o politice a situaci ve společnosti:

4.9.2013 v 22:36 | Karma: 20,31 | Přečteno: 1692x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

Turisté si zajeli do Afghánistánu. Střelci část Evropanů povraždili i s průvodci

18. května 2024  17:57

Neznámí ozbrojenci v pátek večer v provincii Bámján v centrální části Afghánistánu zabili tři...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Vrtulník íránského prezidenta havaroval v mlze, záchranáři po něm pátrají

19. května 2024,  aktualizováno  22:16

Aktualizujeme Na severozápadě Íránu pokračuje rozsáhlá záchranná operace poté, co zde zmizel vrtulník s íránským...

Češi se chystají na boj o zlato. Náměstí a fanzóny zaplní desetitisíce lidí

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  13:12

Česko v neděli čeká hokejový svátek. Davy fanoušků vyrazí sledovat finále mistrovství světa na...

Lístky na finále se nabízejí i za desetitisíce, u turniketu člověk může narazit

26. května 2024  11:59,  aktualizováno  12:29

Ceny lístků na finálový zápas mistrovství světa v hokeji rapidně stouply. Lidé za ně na...

Malostranský zápisník: Osudová chyba stínového premiéra v národě pejskařů

26. května 2024

Premium Kdo má jiný názor na parlamentní kulturu, ten dostane do nosu! Svého politického konkurenta...

Nekupujte stíhačky, dejte peníze na důchody, řekl Fiala z SPD Kupkovi

26. května 2024  11:53

Podle ministra dopravy a místopředsedy ODS Martina Kupky je důležité udržet důstojné důchody pro...

  • Počet článků 117
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1565x
Důchodce, snažící se udělat pro rodinu sc je v jeho silách a možnostech,ale zabývající se také stavem společnosti se snahou podpořit síly o zkvalitnění života občanů v ČR.

Seznam rubrik