Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Helena Fibingerová víc než zákon?

Je tomu už dávno, co byla jednou jedna atletka, která....i po mnoha letech nedává na sebe zapomenout. Bohužel ne zrovna tím nejlepším způsobem. Konec konců posuďte sami.

V poslední době často mediálně přetřásaná dopravní nehoda Jaroslava Šmída, manžela bývalé atletky (koulařky) Heleny Fibingerové, má poněkud nezvyklý průběh. Ačkoliv se dopravní nehoda stala již 24.listopadu 2009, ačkoliv příčiny dopravní  nehody byly od samého počátku „jasné jako facka“, ačkoliv bylo jasné, že viníkem nehody byl (je) Jaroslav Šmíd, ačkoliv se šetřením dopravní nehody bezprostředně po ní zabývala policie, ačkoliv je dnes již 23. dubna, tedy 5 měsíců od události, vyšetřování dopravní nehody nebylo uzavřeno. Dokonce se zdálo, že  dopravní nehoda nebude uzavřena, vyšetřena. Obstrukcí, které se kolem dopravní nehody vyskytlo, bylo tolik, že vše nasvědčovalo snaze případ zamést pod koberec,  v lepším případě vinu svalit na oběť dopravní nehody, tedy na  cyklistu, otce tří dětí. Až s neuvěřitelnou drzostí, arogancí a nezdravým sebevědomím se obhajoval Jaroslav Šmíd, když do poslední chvíle, lépe řečeno dosud není schopen svou vinu přiznat a z pozice jakéhosi suveréna viní cyklistu za to, že to byl on, kdo nehodu zavinil. Nebývá zvykem, při všech známých problémech v šetření a postupech policie, aby tak jednoznačný případ a způsob dopravní nehody byl tak laxně, ležérně a dlouhodobě vyšetřován. Naskýtá se oprávněná domněnka, že ze strany místně působícího oddělení Policie ČR, stejně jako vyšetřovatelů a kriminalistů příslušných složek Policie, nebyl uplatňován standardní postup vyšetřování a za pomoci advokáta J. Šmída se dařilo vyšetřování úspěšně protahovat s cílem případ dostat do stavu, kdy by pro nedostatek důkazů bylo vyšetřování zastaveno, v krajním případě by vina zůstala na oběti. K tomu je několik indicií:

-         Viník, tedy J. Šmíd trvá na tom, že oběť mu vběhla do cesty a srážce nebylo možné zabránit,

-         J.Šmíd argumentoval tím, že cyklista byl opilý

-         J. Šmíd argumentoval tím, že cyklista nebyl osvětlen, resp, že měl špatně viditelné světlení bicyklu,

-         J.Šmíd se nažil pozitivní nález alkoholu v krvi svést na silnou cukrovku a pod

 

Nicméně  se našli, resp. bezprostředně po nehodě existovali a jsou svědci, kteří vypovídají

zcela jednoznačně. Jeden z nich, zřejmě hlavní svědek k tomu říká: „Cyklista jel na kole a řidič osobáku ho bez brždění srazil ze zadu.Viděl jsem to já, moji dva kolegové a několik dalších řidičů“. Nicméně k této skutečnosti nebyli svědci, přítomni dopravní nehodě, vyslechnuti. Policejní mluvčí k tomu dodává, že o svědcích věděli, ale proč nebyli bezprostředně po dopravní nehodě vyslechnuti, či alespoň jako svědci zaregistrováni, neuvedl. Jen dodal, že : „ Svědectvím řidiče kamionu se pochopitelně zabýváme. Je jedním z mnoha svědků, kteří už k věci byli vyslechnuti, respektive ještě budou“. Opravdu zajímavé, že teprve po čtyřech měsících „budou“ někteří další svědci vyslechnuti. Na to, že řidič kamionu se jeví jako korunní svědek, minimálně však jako jeden z nejhlavnějších svědků, nebyl de facto do včerejšího dne Policií ČR ani kontaktován, je více než pozoruhodné.

No popravdě řečeno, pozoruhodných skutečností se dá vypozorovat víc. Každopádně nejde o běžný standard vyšetřování DN, protože svou roli v tom bez pochyby hraje sama manželka J. Šmída, Helena Fibingerová, t.č. radní České televize, dříve čs. reprezentantka, olympijská medailistka a světová rekordmanka ve vrhu koulí. Není jasné, na čem H. Fibingerová staví, zda právě na skutečnostech, že před 30 lety byla reprezentantkou, nebo že je dnes VIP coby radní ČT? To si jako myslí, že před ní všichni padnou na prdel, že se před ní všechny zákony narovnají nebo ještě více zakroutí ve prospěch jejího manžela? Nebo jsou to veřejně tajené skutečnosti, že oba jmenovaní hrají ve svém regionu prim a to se také obráží ve vyšetřování Policie ČR? A co Policie ČR, nemá pocit, že takový postup vyšetřování je nestandardní,  neadekvátní vzhledem k víceméně jednoznačnému viníkovi dopravní nehody, notabene, byl-li usmrcen nevinný člověk, otec tří dětí a kdy pozůstalí nejen že neví, jak vyšetřování skončí, ale dodnes se nedočkali ani omluvy ze strany J. Šmída, případně H. Fibingerové, ani viníkem či jeho ženou slibovanou finanční náhradu za ztrátu manžela a otce nedospělých dětí? To považuje Policie ČR za normální? V případě, že by na místě J. Šmída byl jiný člověk, bez vlivu a postavení, bylo by vyšetřování dávno skončeno, ba možná by byl takový člověk už i odsouzen. Jsme už poněkud zvyklí na to, že různé „průšvihy a průsery“ politiků či jinak vysoce postavených osob v byznysu apod. se řešili „do ztracena“, nebo byly promlčeny, nebo vyřešeny zastavením stíhání apod. Že to půjde až do sfér na úrovni nějaké radní ČT, resp.bývalé reprezentantky, by mne ani ve snu nenapadlo. Což jenom dokazuje, že v našem státě je možné všechno, tento případ je jasným důkazem.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří B a ť a | pátek 23.4.2010 14:04 | karma článku: 30,56 | přečteno: 1626x
  • Další články autora

Jiří B a ť a

Některé blbé věci se nám staly, praví Schwarzenberg.

V rozhovoru pro BLESK se K. Schwarzenberg mj. vyjádřil, že koaliční vláda, ve které působil jako ministr zahraničních věcí „ ...svou rozhádaností v koalici a případy korupce si získala horší pověst, než by si zasloužila... to co dělala, nebylo tak blbé, ale ztratila image a respekt.“ Dokonce přiznal, že: „ Dělali jsme chyby, o tom není pochyb. Některé blbé věci se nám staly!“ Škoda, že pan Shwarzeneberg, když už ty „blbé věci“ zmínil, alespoň některé nepojmenoval. Chápu, je toho hodně trapného a na dlouho, takže raději taktně pomlčel a jen konstatoval. Trapné už je i to, že to musí takto komentovat.

19.9.2013 v 14:03 | Karma: 44,68 | Přečteno: 9062x | Diskuse| Ostatní

Jiří B a ť a

Třicet pět korun pro důchodce = psovi kost.

Nedávno jsem psal na stejné téma jen s tím rozdílem, že se to ještě jednalo o „ubohých“ 65 korunách coby přidání na důchodech. Dnes to má být, podle nejnovějších informací jen 35,-Kč. Jestliže jsem na částku 65,- Kč reagoval s názorem, že by se taková nízká částka neměla vůbec vyplácet, dnes na to reaguji znovu a mnohem důrazněji. Při vědomí, že ekonomika a celková situace v ČR mi připadá jako hostinec „U snědeného krámu“, pak částka 35 korun mi připadá jako ohryzaná kost psovi. Jinými slovy, jsem proti tomu, aby takto nízká dávka byla vůbec reálně vyplacena. Jako důvod zopakuji obsah mého předchozího článku, ve kterém uvádím abstraktivnost výplaty tehdy ještě původních 65 korun, což pro novou situaci platí dvojnásob. Tedy:

16.9.2013 v 23:00 | Karma: 16,36 | Přečteno: 809x | Diskuse| Ostatní

Jiří B a ť a

„Šláfenbergovo“ pozdní odpoledne.

„ Někdo se mi nedávno zeptal, z čeho mám největší strach. Zda z dnešní pololegitimní vlády, z prezidenta, nebo z vlivu nějaké mocnosti. Z toho všeho strach nemám. Obávám se, že se zase rychle a ohebně přizpůsobujeme nové moci. Mám v této souvislosti na mysli určitou českou s prominutím „předposranost“ a té je potřeba se postavit. My jsme se zaměřili na dlouhodobé směřování této země. Česká republika musí existovat jako stát, který hájí svobodu a právo lidí!“

15.9.2013 v 17:54 | Karma: 28,44 | Přečteno: 1382x | Diskuse| Ostatní

Jiří B a ť a

Exministerský nevzdělanec,versus „problematický“ náměstek.

Neznám nezávislého novináře Jozefa Bartoška, ale to neznamená, že bych jeho sdělení neměl respektovat. Tady totiž nejde jen o pouhé respektování, ale vzhledem k tomu, že uvádí, resp. potvrzuje některé již dávno známé fakta, beru jeho sdělení jako relevantní. K tomu také navazuje moje poznámka.

13.9.2013 v 15:57 | Karma: 26,30 | Přečteno: 1190x | Diskuse| Ostatní

Jiří B a ť a

Jak to vidí jeden z těch horních desetitisíců – co k tomu dodat?

Záměrně nebudu jmenovat a nechám čtenáře trochu hádat, kdo vyřknul následující věty: „ Psaním a moderováním vydělám asi sto tisíc měsíčně. Mám poměrně vysokou daňovou zátěž. Nikdy jsem si nestěžoval, ale vím, že ty idioti přijdou a budou škrtit malé a střední podnikatele, živnostníky jako já.“ Tak co, už jste na to přišli? Nebudu vás trápit, řekl je „protekční spratek“ Pavel Novotný. O Pavlu Novotném je však méně známo, že je „zarytým“ členem ODS. V té souvislosti si dovolím několik poznámek k jeho slovnímu „perlení“ o politice a situaci ve společnosti:

4.9.2013 v 22:36 | Karma: 20,31 | Přečteno: 1692x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Bakterie z vody letos zabíjí častěji, zemřelo už 23 lidí. Řada nákaz uniká

17. května 2024

Premium Kromě jiných infekcí se v Česku letos více šíří i smrtelnější legionářská nemoc, která se...

Slovensko k tragédii směřovalo dlouho, tímhle prohráli všichni, míní expert

17. května 2024

Premium Bývalý slovenský novinář a bezpečnostní expert Milan Žitný je přesvědčen, že k tragické události,...

V Kladně hořel sklad olejů a autodílů, škoda je čtyřicet milionů korun

16. května 2024  12:31,  aktualizováno  22:59

V kladenské ulici Železničářů ve čtvrtek hořela průmyslová hala se skladem olejů a autodílů. U...

Soud v Haagu začal řešit Gazu. Genocida dosáhla strašlivé úrovně, zaznělo

16. května 2024  22:40

Genocida, kterou Izrael páchá v Pásmu Gazy, dosáhla strašlivé úrovně, prohlásil zástupce...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 117
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1565x
Důchodce, snažící se udělat pro rodinu sc je v jeho silách a možnostech,ale zabývající se také stavem společnosti se snahou podpořit síly o zkvalitnění života občanů v ČR.

Seznam rubrik