Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Exekuce jak komu?

Není exekuce jako exekuce. Páteční BLESK (27.01.2012) velkými písmeny informuje o celebritách, které se dostaly do spárů exekutorů, lépe řečeno exekuce.To proto, že  být v exekuci ještě neznamená být exekuován  (zajímavé slovo, že?)., protože dostat se „do rukou“ exekutora znamená hotovou katastrofu. Být však v exekuci je jenom vážné ohrožení. Jak je to možné, zeptá se každý z nás? To nevím, také na to neumím odpovědět, jasné však je, že na dlužníky je používán dvojí metr.

Zatímco dlužníkovi s minimální částkou dluhu je mnohdy majetek, ve zcela zásadním nepoměru (dluh versus konečná dlužná částka) bez pardonu likvidován, resp. zabavován, jiný dlužník je sice exekuci vystaven, ale majetek mu zabavován není. Uvedu několik příkladů:
Příklad první: Jistý pán si koupil auto na leasing. Po jisté době přestal splácet stanovenou částku a leasingová společnost mu, pro neplnění smlouvy, automobil odebrala. Do té doby zaplacené splátky, jak jinak, mu nebyly vráceny. Budiž,  pán i jeho rodina ale měli za to, že tím je záležitost vyřízena. Nedlouho potom bývalý majitel auta zemřel. Nic nenasvědčovalo tomu, že někde vázne nějaká pohledávka. Po několika letech obdržela vdova po majiteli-manželovi odebraného auta exekuční příkaz ve výši 170 tisíc korun, aniž jí byl sděleno, na základě čeho má tuto částku uhradit, resp. z čeho dluh pochází. To si musela sama pracně zjistit a zjištění bylo ohromující: bývalý majitel, tedy její manžel, když nesplácel smluvené částky a jemuž bylo zakoupené auto odebráno, „prý“ nesplatil zbytek nasmlouvané částky (tedy do konečné kupní ceny) a dluh se tedy vyšplhal do této výše. Takže, nejen že bylo auto zabaveno, ale i po jeho smrti měla vdova splácet něco, co nevlastní. Aby nezavdala příčinu dalším nepříjemnostem, dlužnou částku zaplatila a nyní se soudní cestou domáhá spravedlnosti.
Příklad druhý, tentokrát z BLESKU: Jistá paní jménem Iveta Bartošová, celebrita první velikosti, která kvůli dluhům už několikrát málem přišla o střechu nad hlavou. Zpěvačka dluží finančnímu úřadu (částka neuvedena) a k tomu na její vile visí hypotéka 3,5 milionů korun. Poprvé se Bartošová dostala do problémů v r. 2010, kdy na její dům byly uvaleny hned dvě exekuce. Zde stojí za povšimnutí skutečnost, že v prvním případě „málem přišla o střechu nad hlavou“, v druhém případě, že na dům „byly uvaleny hned dvě exekuce“. Vždy byly uvaleny, ale jak je vidět, nikdy nebyly dovaleny, tj. realizovány! Proč asi? V jiném případě, kdy je na nemovitost či jinou věc uvalena exekuce, jdou exekutoři bez pardonu „na věc“, mnohdy se ani nezajímají, zda zabavovaný majetek je či není v přímé souvislosti s majitelem (jako v jistém případě, kdy po 15 letech od rozvodu byl ženě zabaven její majetek jen proto, že její bývalý manžel uvedl manželčinu adresu jako místo trvalého pobytu).
V BLESKU jsou zmiňovány takové celebrity, jako např. zpěvák Aleš Brychta (dluh 4,5 milionů korun), Jiří Pomeje (5,5 milionů korun), ale i Divíšková s Kačerem (27 tisíc korun), zpěvačka Věra Bílá ( z dluhů se díky hracím automatům dodnes nedostala a dnes dluží min. 90 tisíc korun) atd. Tito lidé, s rozdílnými výšemi dluhu, jakkoliv jsou exekucí ohroženi, jsou pořád „jen“ ohrožení, tzn. exekuce nebyla provedena. V jiných případech, bez ohledu na sociálních postavení či situaci postiženého, jdou exekutoři na zabavování majetku jako lvi na svou kořist. Bez okolků, bez milosti, bezohledně! Proč asi? Není to třeba tím, že jsou to celebrity, VIP? Jakým právem jsou vzaty na milost, zatím co ti mnohdy nemajetní pro prkotinu nebo nepodstatnou částku jsou vyhánění z bytu či domu, nebo jim v lepším případě zbudou jen ty holé stěny? Sakra, kde je spravedlnost? To ty celebrity mají být zohledňovány jenom proto, že jsou to  c e b r i t y ? Jakým právem jim je udělován pardon? Notabene taková Bartošová, která je už psychicky na dně díky svým rozmarům a prázdné hlavě? Vždyť ona už ani neví co by chtěla! Nebo že by Bolek Polívka neměl nebo by nemohl zaplatit 18 tisíc (s náklady na exekuci se to vyšplhalo na 35 tisíc korun)? Pomeje, který se s tímto dluhem tahá již několik let a přesto na něj exekuce, potažmo soud, nedosáhla? On pravda, toho majetku moc nemá, ale jiný člověk by už byl dávno za katrem, on si chodí po svobodě a milionové dluhy mu asi leží u ..no však víte, kde.
Ale, že se vůbec divím, že se čílím, jako bych nevěděl, kde žijeme. To ani jinak být nemůže, když na hradě sedí lotr větší než Babinský, krade se za bílého dne v miliardách, reformy deformují občana v otroka, benzin je nejdražší v Evropě a ještě půjčujeme MMF. Proč ne, ČNB má rezervy ne pro potřeby státu, ale pro EU a vláda to garantuje případným zvýšením daní občanů. Jak (s)prosté, že?

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří B a ť a | pátek 27.1.2012 17:32 | karma článku: 31,02 | přečteno: 1546x
  • Další články autora

Jiří B a ť a

Některé blbé věci se nám staly, praví Schwarzenberg.

V rozhovoru pro BLESK se K. Schwarzenberg mj. vyjádřil, že koaliční vláda, ve které působil jako ministr zahraničních věcí „ ...svou rozhádaností v koalici a případy korupce si získala horší pověst, než by si zasloužila... to co dělala, nebylo tak blbé, ale ztratila image a respekt.“ Dokonce přiznal, že: „ Dělali jsme chyby, o tom není pochyb. Některé blbé věci se nám staly!“ Škoda, že pan Shwarzeneberg, když už ty „blbé věci“ zmínil, alespoň některé nepojmenoval. Chápu, je toho hodně trapného a na dlouho, takže raději taktně pomlčel a jen konstatoval. Trapné už je i to, že to musí takto komentovat.

19.9.2013 v 14:03 | Karma: 44,68 | Přečteno: 9062x | Diskuse| Ostatní

Jiří B a ť a

Třicet pět korun pro důchodce = psovi kost.

Nedávno jsem psal na stejné téma jen s tím rozdílem, že se to ještě jednalo o „ubohých“ 65 korunách coby přidání na důchodech. Dnes to má být, podle nejnovějších informací jen 35,-Kč. Jestliže jsem na částku 65,- Kč reagoval s názorem, že by se taková nízká částka neměla vůbec vyplácet, dnes na to reaguji znovu a mnohem důrazněji. Při vědomí, že ekonomika a celková situace v ČR mi připadá jako hostinec „U snědeného krámu“, pak částka 35 korun mi připadá jako ohryzaná kost psovi. Jinými slovy, jsem proti tomu, aby takto nízká dávka byla vůbec reálně vyplacena. Jako důvod zopakuji obsah mého předchozího článku, ve kterém uvádím abstraktivnost výplaty tehdy ještě původních 65 korun, což pro novou situaci platí dvojnásob. Tedy:

16.9.2013 v 23:00 | Karma: 16,36 | Přečteno: 809x | Diskuse| Ostatní

Jiří B a ť a

„Šláfenbergovo“ pozdní odpoledne.

„ Někdo se mi nedávno zeptal, z čeho mám největší strach. Zda z dnešní pololegitimní vlády, z prezidenta, nebo z vlivu nějaké mocnosti. Z toho všeho strach nemám. Obávám se, že se zase rychle a ohebně přizpůsobujeme nové moci. Mám v této souvislosti na mysli určitou českou s prominutím „předposranost“ a té je potřeba se postavit. My jsme se zaměřili na dlouhodobé směřování této země. Česká republika musí existovat jako stát, který hájí svobodu a právo lidí!“

15.9.2013 v 17:54 | Karma: 28,44 | Přečteno: 1382x | Diskuse| Ostatní

Jiří B a ť a

Exministerský nevzdělanec,versus „problematický“ náměstek.

Neznám nezávislého novináře Jozefa Bartoška, ale to neznamená, že bych jeho sdělení neměl respektovat. Tady totiž nejde jen o pouhé respektování, ale vzhledem k tomu, že uvádí, resp. potvrzuje některé již dávno známé fakta, beru jeho sdělení jako relevantní. K tomu také navazuje moje poznámka.

13.9.2013 v 15:57 | Karma: 26,30 | Přečteno: 1190x | Diskuse| Ostatní

Jiří B a ť a

Jak to vidí jeden z těch horních desetitisíců – co k tomu dodat?

Záměrně nebudu jmenovat a nechám čtenáře trochu hádat, kdo vyřknul následující věty: „ Psaním a moderováním vydělám asi sto tisíc měsíčně. Mám poměrně vysokou daňovou zátěž. Nikdy jsem si nestěžoval, ale vím, že ty idioti přijdou a budou škrtit malé a střední podnikatele, živnostníky jako já.“ Tak co, už jste na to přišli? Nebudu vás trápit, řekl je „protekční spratek“ Pavel Novotný. O Pavlu Novotném je však méně známo, že je „zarytým“ členem ODS. V té souvislosti si dovolím několik poznámek k jeho slovnímu „perlení“ o politice a situaci ve společnosti:

4.9.2013 v 22:36 | Karma: 20,31 | Přečteno: 1692x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Vrtulník íránského prezidenta havaroval v mlze, záchranáři po něm pátrají

19. května 2024,  aktualizováno  22:16

Aktualizujeme Na severozápadě Íránu pokračuje rozsáhlá záchranná operace poté, co zde zmizel vrtulník s íránským...

Srovnání průzkumů: Lidovcům umřeli voliči, Konečná v eurovolbách sráží ANO

19. května 2024  19:34

Volební modely českých agentur, srovnané redakcí iDNES.cz za celý rok, mají jasno. Hnutí ANO si od...

Bitvu o zlato sleduje plný Staromák. Fanoušci kolabují, policie řeší konflikty

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  21:44

Česko v neděli zažívá hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

Útočník v metru ve francouzském Lyonu zranil nožem čtyři lidi

26. května 2024  17:33,  aktualizováno  21:07

Čtyři lidé v neděli odpoledne utrpěli zranění po útoku nožem v metru ve městě Lyon ve...

ANALÝZA: Boj s korupční chobotnicí. Kyjev vede dvě války, s Rusy a úplatky

26. května 2024

Premium Na frontě je jasným nepřítelem Rusko, v Kyjevě úplatkářství. Ukrajinské vedení se tak chtě nechtě...

Programátoři z Úřadu práce. Kvalifikaci změnilo 15 tisíc lidí, chválí si jeho šéf

26. května 2024  19:20

Zvýšit svou kvalifikaci nebo se naučit úplně nový obor. Úřad práce má projekt za více než 5 miliard...

  • Počet článků 117
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1565x
Důchodce, snažící se udělat pro rodinu sc je v jeho silách a možnostech,ale zabývající se také stavem společnosti se snahou podpořit síly o zkvalitnění života občanů v ČR.

Seznam rubrik