Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Drábkovy výplody jsou k „nezaplacení“.

Už je zbytečné až skoro fádní, psát o ministru Drábkovi (a vládě). Je to člověk, posedlý fenoménem reforem, inovací, změn, údajného vylepšování sociální politiky státu,  přibližováním se k EU, ale také nařizování, sekýrování, omezování, v konečném důsledku s cílem dostat lidi do stavu bezmezné závislosti na státu.

Ten, jako správný pán si už s nimi bude dělat, jak uzná za vhodné. Že je to v rozporu s koalicí proklamovanou tézí, že se má každý postarat o sebe, pan dobrotivý ministr to dělá za ně. Po hříchu ne v jejich dobro,ale právě naopak. Výstupy z ministerstva, posvěcené vládou a profláknutými koaličními poslanci, jdou z pohledu ministra k vylepšení ekonomické situace, ale už jaksi pozapomíná, že jdou hlavně proti občanům samotným. Občanům je úplně jedno, kde a jak ušetří pan ministr Drábek, stejně jako jiní ministři koaliční vlády peníze, které v rozpočtu chybí,když stejně těmito škrty a opatřeními se plného měšce ani vláda a už vůbec ne občané, dočkají. Rozpočtová politika pana ministra Kalouska má charakter řemeslného dráteníka, který se snaží zacelit cedník, alá děravý rozpočet. Člověk by řekl, že to co dělá(jí) ani nemá smysl.

Omyl, smysl to má, protože z jejich strany není vůbec žádný zájem díry cedníku zacelit, ale úměrně udržovat, neboť díry v cedníku jsou praménky, kterými jsou živeni, tedy lépe řečeno kterými se přiživují (chudáci). Dokládá to skutečnost, že za cca tříletou dobu finanční krize vláda přijala tolik ekonomických opatření, že obrazně řečeno, by nám už mohli létat pečení holubi do úst, jezdili bychom po nejlepších dálnicích světa, byl by nedostatek pracovních sil  banky by se podbízely hlubokými minusovými úroky. Jaká je skutečnost, víme nejlépe sami. Stručně: platy ze 70 procent jako v rozvojových zemích, 10 procentní nezaměstnanost, tisícihlavá armáda bezdomovců, lživě  zdůvodňované zdražování ve všech oblastech života občanů, rušení sociálních dávek, služeb, nemocničních lůžek, rozkradená pojišťovna, předražené zakázky, korupce nemající  v Evropě konkurenci, zisky nadnárodních firem, odtékající do ciziny atd., atd. a k tomu všemu totálně provařená, zkorumpovaná koaliční vláda (prý rozpočtové odpovědnosti!), postrádající potřebnou důvěru svých voličů, resp. občanů. Jakkoliv mohou a nejspíše i jsou tato slova nadnesená, při detailním zhodnocení činnosti vlády a její reformní politiky zjistíme, že výsledek, jakkoliv by se mohlo jevit, že snaha vlády je ekonomickou situaci zachraňovat, je (cíleně) žalostný. Ale obrátil bych pozornost na další faux pas již zmíněného pana ministra Drábka.

Tento člověk má od Boha vrozenost vlastnost bezmezné drzosti. Především s naprosto vážnou tváří a mimořádnou schopností přetvářky, na svých vystoupeních  ke svým dalším novým reformním  krokům přednáší s takovým přesvědčením, že tomu co říká, snad  nevěří ani on sám. Nicméně není důležité, zda tomu věří či nikoliv, důležité je, že je schopen je prosadit a přes vládu a své poskoky v parlamentu je realizovat. V tom je totiž celá tragedie jeho ministrování, neboť s nadsázkou řečeno, jde přes mrtvoly. Bez soucitu, bezohledně, bez smilování, zkrátka nekompromisně.

Posledním jeho zcela bezkonkurenčním krokem bylo opatření proti armádě nezaměstnaných. Místo toho, aby jim dal šanci dobrat se k nějakým penězům, aby své rodiny nějak uživili a zajistili  dětem  slušný život, nahání nezaměstnané do ohrad a klecí, aby si náhodou, nedej bože na úkor státu, opatřili nějakou práci (v tzv. švarcsystému). Je mu úplně jedno, že nezaměstnaný(ná) dostane částku, rovnající se zhruba životnímu minimu, ze které má živit rodinu, platit nájemné, energie, služby, lékaře, léky, dětem poskytovat zdravou stravu, on je ještě vystavuje nebezpečí ztráty této žebrácké almužny v případě, že odmítnou jakoukoliv práci. Aby toho nebylo málo, tak je ještě jako „domácí vězně“ nažene pod kuraturu Úřadu práce, potažmo poštovních zaměstnanců (nebo kdo to tam vlastně je), kterým se má hlásit (podle mých rodinných zkušeností) minimálně dvakrát do týdne. Už chybí jen ten pověstný obojek na nohu či ruku, případně i s dálkově ovládanou detonační náložkou pro případ, že by trvale odmítal takové opatření respektovat. Tak to je podle pana ministra Drábka demokracie v představách nejen jeho rodné strany TOP 09 spolu se STAN, ale rovněž ODS. Jak se k tomu staví neposední křiklouni z VV nevím,ale vzhledem k tomu, že toto opatření prošlo vládou a parlamentem lze se domnívat, že se tomu až příliš nebránili.

Jako perličku k tomuto opatření, která je už zcela mimo mísu, je však nutné dodat, že nezaměstnaný, alias domácí vězeň, se musí dostavovat na příslušné místo (pošta) v určeném čase. Logiku by to mělo, kdyby to bylo v určeném datu, tedy dni, ale čase? Pokud by snad z jakýchkoliv důvodů tento stanovený čas nedodržel, musí předložit „omluvenku“! To znamená, že v případě, že měl autobus zpoždění z jakýchkoliv důvodů, měl by od řidiče autobusu požadovat napsání omluvenky, že nedodržení stanoveného času bylo zaviněno ze strany dopravce. To samé by zřejmě měl požadovat od náčelníka stanice v případě, že má vlak zpoždění atd. Ještě lze pochopit (i když k tomu není nejmenší důvod), že nezaměstnaný se zdržel u lékaře, což by mohl doložit např. receptem či neschopenkou apod. Jen stěží si lze představit, že by měl nezaměstnaný donést omluvenku v případě, že např. zaspal, ujel mu vlak, autobus, či jiný dopravní prostředek, nebo že jej zastihla nevolnost nebo jiná neočekávaná příhoda. Navíc tento člověk nemá nikoho (žije sám), kdo by byl schopen potřebnou omluvenku napsat, resp. potvrdit. Také proč by to měl dělat, že? No zkrátka, je to skutečně „na hlavu“, ale copak pan ministr nad tím přemýšlí? Hlavně že nezaměstnané bude mít „na háku“, to znamená, že nebudou vysedávat v hospodách, nebo a to hlavně, nebyli někde na „fuškách“. A také, že by  to snad mělo (o čemž lze oprávněně pochybovat) ušetřit peníze v rozpočtu na dávkách a jiných platbách.

Jak uvedeno výše, pan ministr Drábek si kromě svých ambiciózních nápadů, nevidí ani na špičku nosu. To ovšem není důvod, že by měl našim občanům podsouvat zákony a vyhlášky, které jim berou důstojnost a občanská práva. Nejhorší na tom je skutečnost, že to není, bohužel, jen případ ministra Drábka, ale stejně tak ministrů ostatních, stručně řečeno celé vlády. Možná, že některý z ministrů víc jiný méně, ale v průměru to vyjde nastejno. Politici si drží koryta, zatímco občany od životadárných korýtek (mizerných platů) ženou sviňským krokem.

No řekněte sami, zaslouží si tato vláda, aby nám místo sloužila, vládla? Kdo si myslí, že ne, nechť podpoří Holešovskou výzvu : „holesovskavyzva.zacit.cz“! Tam může být začátek konce této vlády, resp. začátek lepších zítřků. Záleží to ovšem jen na nás, občanech!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří B a ť a | čtvrtek 5.1.2012 18:09 | karma článku: 32,73 | přečteno: 1634x
  • Další články autora

Jiří B a ť a

Některé blbé věci se nám staly, praví Schwarzenberg.

V rozhovoru pro BLESK se K. Schwarzenberg mj. vyjádřil, že koaliční vláda, ve které působil jako ministr zahraničních věcí „ ...svou rozhádaností v koalici a případy korupce si získala horší pověst, než by si zasloužila... to co dělala, nebylo tak blbé, ale ztratila image a respekt.“ Dokonce přiznal, že: „ Dělali jsme chyby, o tom není pochyb. Některé blbé věci se nám staly!“ Škoda, že pan Shwarzeneberg, když už ty „blbé věci“ zmínil, alespoň některé nepojmenoval. Chápu, je toho hodně trapného a na dlouho, takže raději taktně pomlčel a jen konstatoval. Trapné už je i to, že to musí takto komentovat.

19.9.2013 v 14:03 | Karma: 44,68 | Přečteno: 9062x | Diskuse| Ostatní

Jiří B a ť a

Třicet pět korun pro důchodce = psovi kost.

Nedávno jsem psal na stejné téma jen s tím rozdílem, že se to ještě jednalo o „ubohých“ 65 korunách coby přidání na důchodech. Dnes to má být, podle nejnovějších informací jen 35,-Kč. Jestliže jsem na částku 65,- Kč reagoval s názorem, že by se taková nízká částka neměla vůbec vyplácet, dnes na to reaguji znovu a mnohem důrazněji. Při vědomí, že ekonomika a celková situace v ČR mi připadá jako hostinec „U snědeného krámu“, pak částka 35 korun mi připadá jako ohryzaná kost psovi. Jinými slovy, jsem proti tomu, aby takto nízká dávka byla vůbec reálně vyplacena. Jako důvod zopakuji obsah mého předchozího článku, ve kterém uvádím abstraktivnost výplaty tehdy ještě původních 65 korun, což pro novou situaci platí dvojnásob. Tedy:

16.9.2013 v 23:00 | Karma: 16,36 | Přečteno: 809x | Diskuse| Ostatní

Jiří B a ť a

„Šláfenbergovo“ pozdní odpoledne.

„ Někdo se mi nedávno zeptal, z čeho mám největší strach. Zda z dnešní pololegitimní vlády, z prezidenta, nebo z vlivu nějaké mocnosti. Z toho všeho strach nemám. Obávám se, že se zase rychle a ohebně přizpůsobujeme nové moci. Mám v této souvislosti na mysli určitou českou s prominutím „předposranost“ a té je potřeba se postavit. My jsme se zaměřili na dlouhodobé směřování této země. Česká republika musí existovat jako stát, který hájí svobodu a právo lidí!“

15.9.2013 v 17:54 | Karma: 28,44 | Přečteno: 1382x | Diskuse| Ostatní

Jiří B a ť a

Exministerský nevzdělanec,versus „problematický“ náměstek.

Neznám nezávislého novináře Jozefa Bartoška, ale to neznamená, že bych jeho sdělení neměl respektovat. Tady totiž nejde jen o pouhé respektování, ale vzhledem k tomu, že uvádí, resp. potvrzuje některé již dávno známé fakta, beru jeho sdělení jako relevantní. K tomu také navazuje moje poznámka.

13.9.2013 v 15:57 | Karma: 26,30 | Přečteno: 1190x | Diskuse| Ostatní

Jiří B a ť a

Jak to vidí jeden z těch horních desetitisíců – co k tomu dodat?

Záměrně nebudu jmenovat a nechám čtenáře trochu hádat, kdo vyřknul následující věty: „ Psaním a moderováním vydělám asi sto tisíc měsíčně. Mám poměrně vysokou daňovou zátěž. Nikdy jsem si nestěžoval, ale vím, že ty idioti přijdou a budou škrtit malé a střední podnikatele, živnostníky jako já.“ Tak co, už jste na to přišli? Nebudu vás trápit, řekl je „protekční spratek“ Pavel Novotný. O Pavlu Novotném je však méně známo, že je „zarytým“ členem ODS. V té souvislosti si dovolím několik poznámek k jeho slovnímu „perlení“ o politice a situaci ve společnosti:

4.9.2013 v 22:36 | Karma: 20,31 | Přečteno: 1692x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Fica stále operují. Padlo pět výstřelů, ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  21:31

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica, který byl terčem atentátu, je mimořádně vážný....

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

VIDEO: V Istanbulu vzplála Atatürkova oblíbená restaurace, oheň zasáhl i bazar

15. května 2024  21:43

Znamý Egyptský bazar v Istanbulu ve středu zasáhl požár. Plameny se začaly šířit z komína více než...

Fica stále operují. Padlo pět výstřelů, ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  21:31

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica, který byl terčem atentátu, je mimořádně vážný....

Všechny nás to zasáhlo. Situace je napjatá nejen na Slovensku, reagoval Fiala

15. května 2024  21:29

Premiér Petr Fiala ve středu večer na CNN Prima News ohledně atentátu na slovenského premiéra...

Na Děčínsku narazil vlak do spadlého stromu, trať do Německa stála

15. května 2024  18:10,  aktualizováno  20:44

Vlak jedoucí z Drážďan do Prahy narazil v Dolním Žlebu na Děčínsku do stromu. Cestující se museli...

  • Počet článků 117
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1565x
Důchodce, snažící se udělat pro rodinu sc je v jeho silách a možnostech,ale zabývající se také stavem společnosti se snahou podpořit síly o zkvalitnění života občanů v ČR.

Seznam rubrik