Dopis paní poslankyni Peckové

Že projev paní poslankyně Peckové v PS zanechal v mnoha lidech špatný dojem, nevoli a nesouhlas, je nasnadě. Svým způsobem na to zareagovala i důchodkyně z Rožnova pod Radhoštěm dopisem paní poslankyni,  který mi přeposlala a který s jejím svolením zveřejňuji níže. Text dopisu je autentický, bez korektur a jiných úprav. Prosím o pochopení chyb a nedostatků, které se v dopise nacházejí, čímž se i za autorku omlouvám.  

Vážená,
dnes jsem jsem měla možnost si přečíst Vaš unikátní projev při sněmovní diskusi a jsem doslova zděšena, co to máme za výkvět v naší společnosti, neboť tak stupidní řeč a to jen, aby jste ukázala ve Sněmovně, že vůbec něco tam ze sebe vyprodukujete a  že tam nesedíte úplně zbytečně, tak raději za pultem doslova ťápete páté přes deváté. Vám vůbec nepřipadne ubohé až hrůza dát do éteru  myšlenky na úrovni nějakého  primitivního člověka z Bohnic. Takové argumenty, přece nemůže ze sebe vyvalovat žena, lékařka a ještě v 53 letech.  Navíc bych ještě řekla, že lidé takových stupidních myšlenek nemají v Poslanecké sněmovně co dělat. Vážená já jsem se narodila před válkou a přála bych Vám, aby jste prožila tu hrůzu, co jsme my museli zažít, kdy navíc byla bída, všechno co bylo potřeba pro běžný život, tak bylo na lístky, bomby nám padaly nad hlavami, do školy jsme chodili okolo pověšených partyzánů na stromech u cesty a Vy příjdete o něco později na svět , kdy si  žijete v blahobytu a potom tak ubohé máte pochody v hlavě. Ale co je na tom všem ještě nejkrutější, že z naších daní a taktéž ze spousty práce, kterou jsme museli odpracovat  zadarmo a z toho všeho jsme vybudovyli veškerý majetek, který jste vy politici nechali rozkrást a taktéž se určití politici na té rozkrádačce podílí a my, kdyby jsme poctivě nepracovali, tak jste neměli co rozkrást. Navíc jako lékařka, třiapadesatiletá, byste mohla vědět, že my důchodci jsme pracovali i o sobotách, víkend jen neděle. Což  zatím vy se vyvalujete už od pátku a ordinační hodiny minimální.  Já jsem musela vychovávat děti, tak jako vy dnešní dámy, ale, naše děti od vaších byly ošizené o to, že nemohly  být se svými rodiči doma i o sobotách.
Nejdříve ze sebe vyvalíte to, že senioři se přizpůsobí, neboť jsme se narodili za války a dále jste odůvodnila, že přece vláda nemá jinou možnost, než to, že nám zmrazí na 3 roky důchody.  A dále jste hýřila slovy, že my se nemůžeme natahovat janom tak, jak nám stačí triko. Že když se budem natahovat víc, ukáže se holé všecko, chtěla jste říci asi řiť, lékařsky podloženo a ještě k tomu spekulovat, proč je nám to triko najednou malé a ať se nám to líbí nebo ne, úsporná opatření pocítí v tomto případě ve svých peněženkách senioři, ale oni se tomu přizpůsobí, já jse znám. Vy je sakra musíte opravdu dobře znát. Na Vás se pomstili Vaší rodiče, že Vám vše strkali až pod nos, že Vám umožnili tak nádherné povolání jako je lékař a Vy to zatím przníte v Poslanecké sněmovně Vašími neuváženými hlasitými slovy. Kdyby tomu bylo jinak, tak byste jako lékařka musela dobře si uvědomit početí člověka a stáří, ke kterému byste měla mít úctu. Vy si žijete /bohužel, ale musím to požít/ jako svině v žitě a důchodci, kteří celý život pracovali a blíží se náš konec, tak Vy do toho doslova za........
Musela bych použít velmi sprosté slovo, neboť nemůžu vyjít z údivu, kdo že nám to tu vládne. To by nemohl říci normální člověk i kdyby mu hubu rvali.
Touto cestou bych Vám chtěla vzkázat, tak jen si představte, Vy měsíčně 150 000,-Kč, možná i víc a Vy chcete se hojit na lidech, kteří celý svůj život zasvětili práci v tomto státě a kdy bereme doslova žebračenku. Vážená, já konkrétně mám odpracovaných 53 let, 12 let průvodcovské činnosti, asi 8 let práce v důchodě za 30,-Kč na hodinu a ještě z toho velké daně, s ekonomickým politici dostali do této šlamastiky a my to máme platit. Je mně z Vás na blití a doufám, že budete mít možnost se dostat na tu úroveň, na které musím být v dnešní době,JÁ. Příroda je mocná a Vy jako lékařka byste měla počítat se vším, ještě jste nepřekročili brod.
Michálková Věra

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří B a ť a | pondělí 7.5.2012 21:59 | karma článku: 35,81 | přečteno: 1811x