Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ŠB

stařec bez moře

8. 5. 2012 11:08
Člověče,

vzpamatujte se. Buď jste to nečetl při smyslech anebo jste zapomněl česky. Ten článek přece vůbec není  proti důchodcům.

0 0
možnosti
K

KJV

8. 5. 2012 12:30
Re: Člověče,

Starče bez moře, ten článek opravdu není proti důchodcům, naopak, chválí je, a to asi tak, jako když  rozežraná vrchnost chválila své skromné, pracovité poddané za to, že jim umožňují jejich nákladný život.

2 0
možnosti
MM

venenum

8. 5. 2012 10:28
no ono hlavně

těch důchodců, co skutečně prošli válkou v takovém věku, aby si ji mohli plně uvědomit, zase tak moc není.

Malé dítě ze světa vnímá jen své bezprostřední okolí, takže by tehdy museli být alespoň v dorosteneckém věku, aby dovedli alespoň situaci analyzovat.

Máme rok 2012, válka byla v letech 1939 - 1945. Těm, kteří se narodili na začátku války, a tedy jim na jejím konci bylo necelých 6 let (začala v září, skončila v květnu), takže si z ní asi budou pamatovat jen útržky, je dnes 73 let.

Aby ji dokázali skutečně prožít, muselo by jim být podstatně více, řekněme aspoň 80 let, není-li i to málo.

Dnes je sice procento lidí starších 80 let podstatně více než dříve, přesto představují spíše tu menší část důchodců.

1 0
možnosti
JH

George.Camomile.blog.idnes.cz

8. 5. 2012 9:50
Já osobně si myslím, že paní Michálková je osobou bájnou

neboli vymyšlenou a že ten dopis spáchali dva recesisté v hospodě u piva. Přesně tak totiž vypadá. A to píši z pozice "důchodce", ale odmítám tak přemýšlet.

1 0
možnosti
ZM

zmat

8. 5. 2012 10:55
Re: tentokrát

s Vámi naprosto souhlasím (též penzista)

0 0
možnosti
H

Hufner

8. 5. 2012 8:32
Sprosťačka obecná

Já bych tu nebývale sprostou a  arogantní ženskou zavřel okamžitě do blázince - tam už dávno měla být.;-D;-D;-D

0 0
možnosti
K

kuba1234

8. 5. 2012 8:38
Re: Sprosťačka obecná

Kterou tím, prosím, myslíte?

0 0
možnosti
V

vencv

8. 5. 2012 0:04
Dr Pecková

neřekla nic, za co bylo třeba se omlouvat!

Netvrdila žádnou nepravdu, přímo konstatovala, jaký má na věc osobní názor.

Nevím, proč si nějaká Michálková dovoluje kdákat a urážet právoplatně zvolenou osobu českého parlamentu a proč se vůbec její primitivní dopis zde předkládá, jako doklad naší národní, popřevratové neschopnosti a ubohosti.

Argumentovat dnes padlými partizány, poválečnou bídou, dlouholetou prací, pracovními sobotami a tím, že politici rozkradli majetek a tedy není na valorizaci důchodů...je ubohé a hloupé. Navíc si tato ubohá Michálková neuvědomuje směšnost svého postavení, když dává na odiv, jak její znalost světa a životní zkušenosti přesahují zaostalou lékařku českého parlamentu! Neví samozřejmě nic o tom, že průměrná výše starobního důchodu od roku 1992 stoupla cca čtyřnásobně, průměrná mzda zaměstnance cca pětinásobně, že se občané ČR neměli nikdy dříve tak dobře, jako dnes..., ale kdáká a uráží. Stejně, jako mnozí její příznivci a zastánci (např skvělý Yarda, atd).

3 0
možnosti
SAK

slusna a kulhankova

8. 5. 2012 2:02
Re: Dr Pecková

přinejmenším v tom, že na důchody není hlavně proto, že politici rozkrádají to, co z občanů vyždímají na daních, že se obohacují a že za těch 23 let přivedli tento stát zugrund, má dotyčná důchodkyně pravdu. Ono se zde skutečně v době, kdy byla ještě ekonom. aktivní, něco vybudovalo, a kde to všechno po 20 letech je? Neříkali nám kdysi, že si máme na dva roky utáhnout opasky a pak už budem kráčet ke světlým zítřkům - a místo toho si utahujeme opasky do teď a k tomu prý "reformy"! Odkdy se zvyšování daní a snižování platů považuje za reformy - když přitom státní dluh soustavně narůstá.

Nejde ani tak o to, co s. Pecková skutečně řekla a následně novináři zkreslili, strašné je, že se vůbec nezabývala příčinami zchudnutí státu, ale snažila se to okecat řečmi o tom, že lidi to zvládnou a že seniorům schází jiné věci (ostatně, i na tom má podíl zase jenom mocenská elita).

13 0
možnosti
P

pěnice

7. 5. 2012 23:39
Vidím, že členové Topky povinně klikají,

ale je to marné, marné, marné. Asociálové v čele s Kalouskem obdrží hodnocení ve volbách a já doufám, že ty arogantní obličeje zmizí.

12 0
možnosti
F

fanda2

7. 5. 2012 23:48
Re: Vidím, že členové Topky povinně klikají,

Obávám se jenom jednoho - aby Kalousek nepřestoupil do ČSSD, předvídat on docela umí. I ten rozvod a odklonění majetku bylo takové nadčasové, si myslím ...

7 0
možnosti
X

xcfdstersfwr

7. 5. 2012 22:52
Můj názor na paní Michálkovou

Hluboce takovými podlidmi, jako je paní Michálková pohrdám.

Vyjadřuji touto cestou svou podporu paní poslankyni Peckové.

7 0
možnosti
F

fanda2

7. 5. 2012 22:56
Re: Můj názor na paní Michálkovou

A já zase pohrdám Vámi za tento příspěvek. Hluboce Vámi pohrdám. Ten výraz, který jste použil, máte od Hitlera. Jste odporný.

26 0
možnosti
SL

strycek-Joe Ltd.

7. 5. 2012 22:45
Hulvátství poslankyně Peckové

nesmí zůstat nepovšimnuto. Zatím se krčila ve stínu jiných nesmírně arogantních darebáků, Kalouska a Knížete, nyní ale zjišťujeme, jací lumpové a darebáci se krčí v tom jednom hnízdě za TOP09. Doufám, že jejich voliči brzy pochopí, jak byla zneužita jejich důvěra a provedou krátkou, ale rychlou defenestraci R^

23 0
možnosti
P

pěnice

7. 5. 2012 23:35
Re: Hulvátství poslankyně Peckové

Nestává se mi často, abych s Vámi souhlasila strýčku Joe. Ale dnes hluboce.

12 0
možnosti
  • Počet článků 117
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1565x
Důchodce, snažící se udělat pro rodinu sc je v jeho silách a možnostech,ale zabývající se také stavem společnosti se snahou podpořit síly o zkvalitnění života občanů v ČR.

Seznam rubrik