Sobotka měl odstoupit sám v sobotu v 18,00 hod

Tak to zase vezmu trochu proti zdejšímu proudu…. To, co se nyní děje mezi špičkami socdemáků je samozřejmě malér, protože buď jak buď, měla by tato strana pracovat na vládním konceptu, aby co nejdříve někdo převzala otěže řízení státu z rukou „vlády v demisi“. A to v současné situaci, kdy spolu „přátelé“ bojují, nejde. A to je špatně.

Nechápu, proč se do toho z Hradu Zeman motá, socdemáci by mu měli              JEDNOTNĚ vzkázat, že tohle NENÍ  jeho věc. Obávám se ovšem, že zdejší podpora Sobotkovi je dána právě jen a jen tím, že je Bohoušek „antizemanovský“. Logiku to jinak nemá.

Nechápu, že Sobotka v sobotu v podvečer nerezignoval na funkci předsedy své strany. Dosáhl, vzhledem k okolnostem a možnostem, katastrofálního výsledku a hanba by jej měla fackovat. Já mám z jejich vítězství, které je spíše debaklem, radost. Jako jejich nečlen a nevolič neumím posoudit, jestli jim pár procent skutečně  vzalo to, že Hašek byl „nějak“ proti Sobotkovi. Vůbec jsem o nich nepřemýšlel jako o straně, kterou bych eventualně podpořil. Z tisku ale vím, že se Sobotka na vlastní žádost stal hlavní tváří jejich kampaně. Chtěl to a výsledkem je blamáž. Kdyby byl skutečným vůdcem, rezignoval by sám a nenechal by to dojít k té trapné a ostudné frašce, kterou oranžový přátelé mezi sebou rozehráli.

Hašek se možná necitlivým provedením sám odsoudil k tomu, že se nestane Sobotkovým nástupcem. Uvidíme, má-li tato strana ve svých řadách nějakého skutečného vůdce, schopného ČSSD kvalitně řídit a směrovat ji k realističtějšímu programu, než je „zvýšíme daně a poslechneme Brusel“. To je totiž zatraceně málo a protože stran žijících z negování ODS a TOPky je zde již několik, oranžádám to již nikdy volby nevyhraje.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiri Kucera | pondělí 28.10.2013 17:29 | karma článku: 15,62 | přečteno: 818x