Holek je třeba pozabíjet víc....

.... a pak je vycpat. Takový je závěr vědecké studie, která zjištovala poměrné zastoupení kluků a holek z říše zvířátek, chlupatých i opeřených, v muzejních sbírkách Londýna, Nového Yorku, Washingtonu či Paříže.

Výsledky jsou alarmujíc. Například u vycpaných špačků je poměr kluk:holka 9:1! Skandálně stejné je to u netopýrů. Člověku se dělá až fyzicky nevolno, když se z této studie dozví, a má to černé na bílém, že kluci se desítky let, ne-li století, vyhřívají v přízni lovců, kteří jich pro muzea pobili a pobíjí i dnes desetinásobně více, než holek. Zvířecích holek samozřejmě, ale zvířátka máme rádi, často raději než mnohé lidi, tak nedělejme rozdíly. Já alespoň určitě preferuji našeho kocoura před drtivou většinou spoluobčanů a považuji to za výsostnou známku svého dobrého vkusu, pokud jde o společnost mne obklopujícíc.

 

 

„Pokud budeme přehlížet samičky, nezískáme úplný obraz života,“ postěžovala si Natálie Cooperová z londýnského přírodovědného muzea, jedna z autorek studie. „Předpokládali jsme, že zjistíme určité upřednostňování samečků. Protože vědu dělají lidé a lidé si sebou nesou hluboce zakořeněné upřednostňování mužského pohlaví,“
Zdroj: https://www.lidovky.cz/kultura/svetova-muzea-porusuji-vyvazenosti-zastoupeni-pohlavi-mezi-vycpanou-zveri-prevladaji-samci.A191027_115224_ln_kultura_ele 

  

 

Data máme – a jsou alarmující. Co teď s nimi? Napravení takto výrazné genderové nerovnosti by mělo být jasně definovaným cílem západní společnosti pro příští roky. 

 

Zabij samici - posílíš světový mír!

 

  

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiri Kucera | pondělí 28.10.2019 16:45 | karma článku: 23,40 | přečteno: 597x