Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VF

Dobrý den. S pobavením sleduji Vaše blogové příspěvky. V mnohém souhlasím. Někde jsem četl nebo slyšel a nemohu se upamatovat na zdroj - nedokonale vyjádřeno asi takto: Nejhorší věcí po prohrané bitvě je bitva vyhraná. Historikové se dost často shodují na názoru, že likvidační poválečné sankce a reparace uvalené po 1. sv. válce na Německo byly jednou z příčin 2. sv. války a tak že vlastně 2. sv. válka byla jen pokračováním té první. Vybičovaná soutěživost, podporovaná a opěvovaná nejrůznějšími hlasateli psychologických a sociologických mouder, je velmi často motorem zášti a nenávisti, jak mezi jednotlivci, tak mezi skupinami, vrstvami či národy. Zvířecí atavismy přechytřelých opic nevymažou žádné kodexy práv, etiky či morálky. Proto také v současnosti sklízíme následky prohrané studené války jako neokoloniální periferní gubernie. A proto se zde také v chaotické džungli rozvráceného státu řežou nejrůznější klany o možnost zaujímat místa satrapů olizujících ruce a zadky neokoloniální korporátní plutokracie.

3 0
možnosti
Foto

Máte vynikající postřeh. Lituji, že jsem toho nemohl napsat více. Pokud se v budoucnu k tomuto vrátím, budete jedním z mých inspiračních zdrojů.

0 0
možnosti
  • Počet článků 325
  • Celková karma 17,33
  • Průměrná čtenost 292x
Jsem expresident KKR, dárce plazmy, skládám básně, písně, musím je i sám interpretovat (nikdo jiný na to není) pomocí kytary a jiných hudebních nástrojů, zabýval jsem se grafologií, sloužil jsem u PS, vedl pionýry, byl finančním poradcem...

Věřím, že inteligentní člověk je schopen s jiným inteligentním člověkem se vždy domluvit. Jestliže oba chtějí. S těmi ostatními jak kdy. A že stejnou věc lze vidět i jinak.

Čulibrka uveřejňuji se zhruba ročním zpožděním v 13.30 hodin každý pátek.

Rád si přečtu vaše názory v debatě. Jakékoli. Napsat mi můžete i na https://www.facebook.com/jindrich.kubanek.3

Seznam rubrik