Zajdem na Václavák na klobásu? Už asi ne.

Praha se má opět změnit, rozhodli radní. Konkrétně Václavské náměstí. Vedení města řeší stánky s občerstvením. A co hůř, s největší pravděpodobností, zdá se, zmizí.

Jak v poslední době sleduji dění v našem hlavním městě, mám pocit, že se magistrát snaží z Prahy vytvořit jedno z těch evropských steriliních uniformních měst. Nejlépe bez hazardu, nočního života, zábavy a automobilismu.
A to se mi vůbec nelíbí. V době, kdy jsem pobýval v Češku, respektive v Praze, užíval jsem si její možnosti. A jednou z nich byl právě bujarý noční život, kvůli němuž k nám každoročně jezdí desítky tisíc mladých turistů z celého kontinentu.
Kolikrát jsme s přítelkyní místo večeře v kamenné restauraci zajeli na Václavák a dali si klobásu. Ne proto, abychom ušetřili, ale pro tu atmosféru, pro to kouzlo pražské noci. To kouzlo, které mi v těch "čistých" městech napříč Evropou tolik chybí. Tím spíše, že  v jednom takovém momentálně žiju.
Podle mě, a možná se mnou nebudete souhlasit, prostě trochu té "špinavosti" k metropolím patří. Čím déle jsem z Prahy, tím víc mi ta uniformita města na pobřeží Atlantiku, kde je noční život výsadou několika málo barů a diskoték, leze na nervy.
Do dnešního dne jsem se na návrat do mé milované Prahy těšil jako malé děcko na Vánoce, ale teď mám pocit, že město, které jsem před pár měsíci opustil, už nikdy nebude takové, jako bylo dřív. A to je škoda.

 

-inosh-

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jindřich Husička | úterý 31.1.2012 16:47 | karma článku: 24,59 | přečteno: 1744x
  • Další články autora

Jindřich Husička

Hlavu vzhůru

2.4.2020 v 16:53 | Karma: 14,21