Připomínka roku 1968 – Polčák a Niedermayer už možná píšou zvací dopis do Brusele

Odkaz událostí z roku 1968 je pro nás aktuálnější víc než kdy jindy. Vojáci a tanky Varšavské smlouvy sem totiž nevpadli jen tak sami od sebe. Někdo je sem pozval.

Pozvali je sem vlastizrádci, kteří se obávali o „správné“ směřování tehdejšího socialismu. Nejspíš se obávali toho, že československý socialismus nesměřoval k tomu pravému autentickému komunismu, tak jako ho známe z dnešní Severní Koreje. Proto sem pozvali cizí vojska, aby zde zjednali pořádek.

Nemohu se zbavit dojmu, že se něco podobného se neodehrává i v současné době. Europoslanci Polčák a Niedermayer hlasovali pro povinné kvóty na přijímání migrantů*. Země, které se odmítají podílet na likvidaci Evropy v přímém přenosu, chce Evropská unie trestat**. Naštěstí má EU k dispozici jen jediný nástroj, kterým nás může potrestat, a to odejmutí dotací. Ještě že nemají Juncker s Schulzem vlastní tanky, jinak by je sem dost možná na pozvání pánů Polčáka a Niedermayera už poslali, aby pomohli s ochranou „evropských hodnot“ proti zlým, nesolidárním a xenofobním Čechům.

*zdroj: http://www.votewatch.eu/en/term8-making-relocation-happen-motion-for-resolution-vote-resolution.html nebo http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-%2f%2fEP%2f%2fNONSGML%2bPV%2b20170518%2bRES-RCV%2bDOC%2bPDF%2bV0%2f%2fCS&language=CS

**zdroj: http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+TA+P8-TA-2017-0230+0+DOC+XML+V0//CS&language=CS - konkrétní pasáž: "5.  vítá oznámení Komise obsažené v její desáté zprávě o relokaci a přesídlování ze dne 2. března 2017, podle nějž v případě, že členské státy nezvýší v dohledné době počet přemístěných osob, nebude otálet s uplatněním svých pravomocí, kterými disponuje na základě Smluv; usuzuje, že to bude znamenat také zahájení řízení o

hlasování o přerozdělení migrantů

 

Autor: Jindřich Hradecký | úterý 22.8.2017 9:02 | karma článku: 29,29 | přečteno: 527x