Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

26. 3. 2012 12:42
tři věci

Za prvé, Vy zde uvažujete jakýsi legitimní , absolutně právní systém systém, čili v něm ani k nějakým politickým konfiskacím nedochází. Čili,hovoříme zde o situaci čistého zločinu, pachatel něco uloupí, stát ho dostihne,lup mu zkonfiskuje a vrátí původním vlastníkům.

Za druhé,pokud nejsou známí tito vlastníci ,neuvažujete možnost veřejného majetku a jeho správy . Čili, pak by se o využití toho zkonfiskovaného majetku ani nemuselo hlasovat, byl by rovnou použit tímto způsobem.

Za třetí, když jste uvažoval o volbách s pomocí zástupců, ale současně hovoříte o tom že by si ho muset platit..Meno naopak, že by ten zástupce mohl platit jemu za toho že smí hlasovat místo něj.Což by asi byl konec jakékoliv demokracie Pár přemýšlivých co by bylo ochotno hlasovat sami, skoro nikdo kdo by za to chtěl někomu platit,, a hodně těch co si za souhlas  převodem volebního práva nechali nějakou tu stovku či tisícovku zaplatit.Proti tomu kupónovka s  fondy hadr..

0 0
možnosti
HJ

hynjin

26. 3. 2012 14:04
Re: tři věci

I) Píši o situaci, kdy se netoleruje loupež, přestože v předešlém období byla uskutečněna. Nikdo nemá právo rozhodovat o druhém a proto takové právo nemůže ani delegovat.

II) Chtěl jsem jednoduše navrhnout, co dělat s tím, co není v osobním vlastnictví - jak případně spravovat, jak píšete, veřejný majetek, přestože se s konceptem veřejných statků neztotožňuji.

III) Neříkám, kdo má komu nebo dokonce kolik platit. Říkám, že pokud chce někdo skutečnou demokracii - toto je možnost. Pokud se bojíte, jak lidé se svým hlasem naloží, popíráte demokracii jako takovou..

0 0
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 876x
Učitel hudebních nástrojů...
Absolvent VŠE

Seznam rubrik