Manipulace s hlasováním v Hyde Parku

Nadpis mluví za vše, takže jen krátce. Dnes byl hostem v pořadu Hyde Park vysílaným Českou televizí ředitel Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) pan Ivan Bílek. Je všeobecně známo, že veřejnost má velice špatné mínění o GIBS, což souvisí především s případy z poslední doby, jako například kauza Petra Lessyho či Romana Janouška.

Advokát Václav Láska se o GIBS vyjádřil jako o politické policii, stejně tak má o ní své pochybnosti bývalý šéf rozvědky a kandidát na prezidenta Karel Randák. Dalo se proto očekávat, že pan Bílek bude mít spíše negativní přijetí od diváků.

Po asi deseti minutách pořadu a nějakých 400 hlasech měl pan Bílek skóre -98%, což zavánělo novým "rekordem" pořadu Hyde Park (současný rekord drží tuším Marek Šnajdr s -95%). Po třiceti minutách pořadu bylo skóre stále stejné, zatímco hlasů již bylo cca 1200. Ze sledování HP vím, že skóre se při takovém počtu hlasů mění již jen minimálně, řádově v jednotkách procent.

Jaké to však bylo překvapení, že od poloviny pořadu začal Bílek dostávat obrovskou spoustu pozitivních hodnocení a během dvaceti minut se jeho skóre vyšplhalo z +2% na +24%. Statisticky je to samozřejmě nesmysl, aby naráz začali hlasovat jen diváci s pozitivním pohledem na věc. Navíc výkon Bílka byl příšerný, nedokázal zodpovědět pořádně ani jednu otázku, jen neustále opakoval, že je "jen ředitel" a jeho slovním plevelem bylo především sousloví "prosím vás".

ČT se k hlasování po výzvách diváků na facebookových stránkách vyjádřila a je téměř jisté, že je v tom asi nevinně a celé to má na svědomí někdo v pozadí. Nicméně je jasné, že tu někdo "vrtí psem" a to pořádně.

Hodnocení v půlce pořadu: http://i46.tinypic.com/2n72fwl.png

Hodnocení na konci: http://www.ceskatelevize.cz/specialy/hydepark/20.9.2012/

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jeroným Hruška | čtvrtek 20.9.2012 22:09 | karma článku: 34,16 | přečteno: 2913x
  • Další články autora

Jeroným Hruška

Sobotko, nedej se!

28.10.2013 v 9:11 | Karma: 33,66