Archer

,,Sterling Malory Archer...krycí jméno Vévodkyně...nejlepší terénní agent organizace ISIS....“

Archer je agent. Tajný agent. Tedy v případě, že za tajného agenta pokládáte někoho, kdo to o sobě hrdě prohlašuje jako součást seznamovací linie v každém lokále.

Archer pracuje pro ISIS – International Secret Intelligence Service (od šesté série pro CIA). Pro tu organizaci, které jen tak mimochodem velí jeho matka. Stejně cynická, stejně nakloněná k alkoholu stále hledající, komu ze soukromého sektoru by nabídla služby ISIS v momentě, kdy je firma tři roky ve ztrátě.

Archer je ryzí esence osiny v zadku. Je to šovinista, hulvát, lidi posílá do hajzlu místo pozdravu a dělá si konstantní srandu jak ze spolupracovníků, z matky i z domácího sluhy. Zároveň je to ale pravděpodobně nejschopnější agent, jakého lze v okolí najít. Ovšem i tajné operace využívá jako další cíle, které může přefiknout cokoli, poslat do háje zbytek a mezitím vypít všechno, co teče. 

Archer chlastá tak, že už prakticky nemá kocoviny. Jeho otec je neznámý (obecně doba, kdy byl počat, je zahalena tajemstvími studené války a prapodivnými kontakty s Ruskem). I tak ale existují dohady, že je jím šéf ruské rozvědky, se kterým se Malory Archerová snaží už delší dobu vytřít podlahu.

Pak tu máme Lanu. Archerovu bejvalku, kterou aktuálně klátí Cyril, brejlatej maník z účetního, kterej zjistil, že je závislej na sexu. Lana s ním začala chodit spíš proto, aby nas**** Archera. Ten si to vynahrazuje tak, že si utahuje z obou ještě víc než předtím a jako bonus klátí doma školačky a místní šlapky.

Seriál je kreslený s poměrem hlášek a humoru ke stopáži asi 95 ku 100 a těch pět procent maj na triku titulky a znělka.

Budete ho milovat, nebo nenávidět. Ale prostředí výzvědných služeb nikdy nebyla taková sranda....

 

PS: Nepřestat sledovat po prvním dílu, dejte mu šanci aspoň na tři epizody, aby se projevil v plné kráse.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jonáš Jenšovský | neděle 8.3.2015 9:48 | karma článku: 3,50 | přečteno: 159x