Kominského metoda

Jak žít, když je chlapům 70 +,    tělo je zrazuje  a zůstanou sami? Má ještě  smysl  něco dělat, někoho hledat? Jak se udržet nad věcí a nesklouznout do sebelítosti a  zmaru? Jak znít v rytmu doby a nebýt trapný? A pomůže tomu humor?

The Kominsky Method, 2018 - 2019

Hlavně hrají: Michael Douglas  a  Alan Arkin

MIchael Douglas

Je to už dávno, co Michael Douglas patřil k mým hereckým idolům.  Válka Roseových,  Základní instinkt, Skandální odhalení a další …, prostě zlatá devadesátá ve filmu, ztělesněná tímto frajerem, který se mi líbil tak, že bych si ho musela vymyslet, kdyby nebyl …    V posledních letech jsem však na něj  nějak zapomněla, nevěrná jsem mu byla, tak se mu   tímto omlouvám.

Seriál  Kominského metoda od Netflixu  pro mě vrátil  Michaela Douglase do hry a to tím nejlepším možným aktuálním způsobem. Seriál již dávno není podřadný žánr, spíše naopak,  a tak se už nikdo, kdo je ve věci, nediví, že  v něm hraje hvězda jeho velikosti.  Douglas zde rozehrává příběh  starého herce, který už moc nehraje, ale úspěšně vede  vlastní hereckou školu.  Jeho celoživotní přítel (Alan Arkin)  je zároveň jeho agentem, který mu  sice  moc rolí nesežene, ale sám  je v roli  přítele  dokonalý.  Oba muži se škorpí, špičkují, hádají, někdy i urážejí, ale hlavně se mají nádherně chlapsky rádi, pomáhají si a nemohou bez sebe být.  Zde se nabízí Kunderův citát o přátelství mezi mužem a mužem, kdy doktor Havel ve Směšných láskách praví : "Tento vztah nepocákaný blbstvím erotiky, je jediná hodnota, kterou jsem poznal v životě.“

Po shlédnutí první série jsem nadšená a těším se na další příhody obou přátel, na jejich úžasný,  intelektuální a často i sebeironický humor a člověčinu v tom nejlepším slova smyslu.  Seriál  asi neosloví   velmi mladé diváky, čímž je nechci  podceňovat.  Rozhodně  ale,  pokud už máte kus života za sebou a je vám tento druh humoru  blízký, neváhejte a zpříjemněte si své srpnové dny.  A jen pro úplnost, milé dámy : Michael je stále frajer i ve svých letech!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jarka Jendrisková | pátek 14.8.2020 13:26 | karma článku: 15,87 | přečteno: 858x