ALENKA aneb Bůh na dovolené

Několik dní po té, co se to stalo, mě trápila stále stejná otázka. Kde Byl? Logická odpověď samozřejmě zní, že tady tedy rozhodně  Nebyl.

Logická otázka nastává: : Kde tedy Byl ?  A proč někoho nepověřil zastupováním? Proč nezařídil, aby se to nestalo, aby se to dalo zvládnout a nemuselo  jít o takové selhání  jeho pravomoci.

Na takové otázky jsou  ovšem  odpovědi drahé.  Dražší, než ty pověstné rady.

Byla jako víla. Křehká, něžná a nikdo neměl takové oči jako ona,  ty velké zelené oči………snad jen  její Kamila.……….

Neměla jsem mladší sestru, naopak, já jsem byla  dvojnásobnou  mladší sestrou,  a  to mě  popravdě  moc  nebavilo.

Alenka byla pro mě tou malou sestrou, kterou jsem si vždy přála mít. Které bych řekla, ať si z toho nic nedělá, když dostane dvojku, že máma a táta nás mají rádi, i když někdy prudí,  že nejhezčí holka ve třídě je stejně nejistá jako ona  … A  že se kluci se bojí mnohem víc než holky.  A hlavně, že mě může chytit za ruku, když  se bojí, že je sama, protože se mnou není sama nikdy. A že jí teda půjčím ty nové džíny, tak jo, ovšem kdybych je měla…..  Ale  hlavně: ať proboha nedělá v životě stejné kraviny,  jako já…

Nikdy se nedovím, proč se to stalo. Proč se osud rozhodl zničit takovou krásu, takovou radost ze života, proč vzal dítěti maminku ……………..

Letos, 21 srpna,  už to bylo 40 let, co odešel do nebe anděl, který mi jednou řekl, že nechce, aby mu někdy  bylo 30  let.

 

 

 

Autor: Jarka Jendrisková | středa 6.10.2021 2:27 | karma článku: 7,93 | přečteno: 337x