Vláda jede autobusem, je fakt highway Queen!

Premiér Babiš se nechal Milošem Zemanem inspirovat nejen v tom, že jeho novo-starý kabinet ještě před oficiálním jmenováním navštíví hrob T.G.M., ale že tak učiní racionálním způsobem společného sdílení jediného autobusu.

Byla to právě vláda za předsednictví Miloše Zemana, která namísto individuálních přesunů ministrů v „šest set třináctkách“ na výjezdní zasedání mimo Strakovku, „pionýrsky“ využívala autobusů, popřípadě vlaku, kde v salonním kupé za jízdy dokonce jednala.

Tehdy v devadesátých letech však ještě nešlo o luxusní autobusy, ale o běžné karosy, důvěrně známé veřejnosti.

Dnes je situace pochopitelně jiná, je sice větší výběr, avšak o to víc je nutná racionální rozvaha. Vozidlo  nesmí být pro vládu příliš velké, aby lidé pak nepoukazovali  na to, že  ačkoli autobus byl skoro prázdný,  nikde nezastavoval, stopaře, děti do školy a seniory , co to mají k lékaři  daleko, nebral.

Na druhé straně zase nemohlo jít o mikrobus, s tělem na tělo, aby nevznikala zbytečná podezření, však víme z čeho… Ačkoli by se tam makalo na vládním prohlášení.  

Dalo se očekávat, že všechno klapne na výbornou, že účastníci budou spokojeni. Tím spíš, že hromadnou dopravu od sídla ANO měl v gesci zkušený rezortní ministr.

 

 

-Dane, tenhle autobus jsi objednal ty?

-Já? Já ne. To bude nějaká pirátská akce..  

- - - -

Tak štastnou cestu (ZDE)  

   

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Dvořák | středa 13.12.2017 9:17 | karma článku: 14,92 | přečteno: 610x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0