Účtenková loterie jako výzva pro kriminální živly?

Krádeže peněz jsou stále sofistikovanější a dějí se bez fyzické přítomnosti pachatelů, a to elektronicky z účtů obětí. Bezpečnostní složky se tomu snaží čelit zřizováním speciálních útvarů proti kybernetickému zločinu.

Teď se však zdá, že může dojít k „renesanci“ tzv. klasických zlodějin – přepadávání hostů vycházejících po zaplacení z restaurací a krádeží v bytech.

Primárně už nepůjde o získání peněz – on totiž málokdo nosí po kapsách větší hotovost, nebo snad cpe odkloněné milióny do štrozoku.

Kriminologové ve shodě s kriminalisty předvídají, že cílem lukrativních krádeží teď budou účtenky. Například za „papírek“ s útratou za metr piv v hodnotě tří stovek bude po slosování možné vyhrát třeba šlapací autíčko s alternativním solárním pohonem, nebo retro televizor s exklusivním naladěním výhradně na kanály České retro televize.

Zákazníci by proto měli být po obdržení účtenky obezřetní a bezodkladně, jen co jim opět budou prsty správně sloužit bez možného přehmatu, do loterie se elektronicky přihlásit.

Bezpečnostní analytik  generál v. v. Šándor  rozhodně varuje před extrémem účtenky doma štosovat v krabici od bot tak zvaně „na pak“, až jich bude k registraci  do konce měsíce víc , jak to obvykle děláme  s daňovými doklady  pro berňák   -  a potom splakat nad „výdělkem“, jako jistý občan Harpagon

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Dvořák | pátek 9.12.2016 10:59 | karma článku: 22,25 | přečteno: 524x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0