Trojprimátor - ideální řešení pro Prahu. Těžko vybrat mezi Pospíšilem, Čižinským a Hřibem

V panímámě Praze na rozdíl od akčního Brna vládne po volbách pohoda. Statistický úřad  ještě ani  nevyhlásil výsledky, a už se spontánně zformovala skutečně demokratická koalice, kde proto ódeeska ani babišovci nemají co pohledávat.

Je to prosté, jak povolební facka. Kdo přijde dřív, ten mele.

A tak trojkoalice, v níž jsou obsaženy ještě další koalice, takže jde o koalici x násobnou, se prozatím jeví jako životadárný projekt. Navíc má v čele každé ze stran strašně výrazné osobnosti, takže zvolit primátorem prvního, druhého nebo třetího z nich, vyjde pro Pražany nastejno. Sympatické je, že lídři se prozatím jen drobně oťukávají, což skýtá reálnou naději uplatnění vysoké politické kultury, a že na nehezké kopance a podpásovky ani nedojde, že konsenzu bude dosaženo etickou cestou.

Pokud by dohoda na osobě primátora byla přece jenom nepřekonatelným problémem, kdy každý z lídrů by dával přednost  dvěma ostatním a hrozilo by zhroucení spolupráce, je připraveno kompromisní řešení. Lídři by mohli ve stylu každý chvilku tahá pilku  měsíc po měsíci ve funkci hlavy města rotovat. Na to stačí jen každoměsíční odhlasování zastupitelstvem, kde budou mít většinu. Bylo by to ideální řešení pro tak silné politiky, jako jsou pánové Pospíšil, Čižinský a Hřib.

Jenomže ze strany ODS a jejího adepta na primátora MUDr. Svobody se prý něco chystá. Operace má kódový, poněkud pohádkově hororový název, Trojhlavá saň musí zemřít. Zřejmě z rukou prince Svobody.

Ten se sarkastickým úsměvem už chystá zbraň. Novičok to nebude, silné projímadlo by to být mohlo.

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Dvořák | sobota 20.10.2018 10:01 | karma článku: 20,72 | přečteno: 527x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0