Šestnáct let kriminálu, a za nic? No a co? Vy jste se snad nikdy „nesekli?“

Odborníci na slovo (respektive na justici) vzatí se shodují v tom, že justiční skandál, jehož obětí se stal Lukáš Nečesaný, zůstane bez následků.

Bez následků pro orgány tzv. činné v trestním řízení, aby bylo jasno - mladík si už následků za dva a půl roku užil dost, a ještě dalších deset let si „užívat“ následků mohl, kdyby se do věci nevložila tolik podceňovaná exministryně prof. Válková.

Ale ono je to složité. Policie jednala prý podle zákona a pod dohledem pečlivé státní zástupkyně. A právní názor hned dvou soudních instancí byl prostě takový, jaký byl – shodný v mladíkův neprospěch, což jen potvrdilo, že nezávislé soudy při správně napsané žalobě a neprůstřelných důkazech už vlastně nemají co řešit.

Že nejvyšší soud pak Nečesaného dočasně propustí z jednoho z nejtěžších českých kriminálů a nařídí případ projednávat znovu, je také normální. Tento soud má prostě právní názor zase jiný, než jaký měly předchozí soudy, respektive než jak rozhodli soudci -   tedy naprosto opačný, neboť nic prý neprokazuje chlapcovu vinu přesvědčivě. 

Ale teď už bez zlehčování.

Prokáže-li se opravdu chlapcova nevina – což je velmi pravděpodobné – k odpovědnosti nebude povolán, a natož snad hnán, vůbec nikdo. Muselo by totiž existovat důvodné podezření, že šlo o úmysl obžalovaného poškodit, spiknout se proti němu.

Vyšetřovatelé Michal Hynek a Milan Jušta, ani prokurátorka Lenka Faltusová a soudci Jiří Vacek a Jiří Lněnička se nebudou „plazit kanálama“,  aby  lidem nebyli na očích. Mají hroší kůži a když bude potřeba, i drzé čelo, které je lepší než poplužní dvůr. A navíc, shodou náhod, páni soudci si ještě přilepší o hezkých pár tisíc na platu měsíčně – jak si prorebelovali - , i když už teď se může jejich příjem šplhat ke stu tisícům.

Odškodné,  bude-li Nečesaný zproštěn obžaloby,  v řádu miliónů ale oni platit nebudou, na to se budeme skládat opět my, tedy státní rozpočet, ten přece utáhne všechno. Zamázne každý šlendrián, i kompenzaci za tenhle justiční zločin. Ale jakýpak zločin? Dokažte jim to. Prostě chyba, chybička se vloudila – a chybovat je lidské, i když následky lidské rozhodně nejsou.

Tak snad to srovnají ty pověstní boží mlýny, které by mohly trošku na klapotu  přidat..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Samozřejmě, že takhle by to dopadnout nemohlo. Lékaři se přece řídí Hippokratovou přísahou, že.

Stejně jako policisté výhradně pomáhají a chrání, jak inzerují na autech, pomalovaných tímhle sloganem.

 

 

 

    

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Dvořák | sobota 23.5.2015 7:55 | karma článku: 43,17 | přečteno: 10201x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0