Progrese nás nedostane, pane premiére!

I kdybychom nechtěně vstoupili do Říše fantazie, kde progresivní zdanění by bylo skutečností už teď, a nepočkali až do říjnové revoluce, kdy po volbách socialisté spolu s komunisty  progres prosadí, našince jen tak nedostanou!

Drtivé volební vítězství vyfutrované hlasy závistivých voličů s příjmem pod 30 tisíc, jim ovšem bude houby platné, a státní kasu na úkor přeplácených "padesátníků" či  hrabivých "sedmdesátníků" nenaplní,  protože nás -  vzdělané, pracovité, podnikavé, inteligentní, úspěšné atd. atd., neoškubou.   

SČS – střední český člověk – člověk střední třídy, maturant, bakalář nebo  i  inženýr  ošlehaný transformačními poměry, dokáže totiž stálý smluvní příjem účinně optimalizovat. Samozřejmě že nezlodějsky,  v mezích zákona,  tak, aby si hrubého vydělal o něco míň, než jak zní smluvní částka, a přitom aby na čistém nic netratil, aby se ho progrese nedotkla. Aby ji „ojeb..“, jak říká pan premiér.

Regulační mechanismy, jak „nespadnout“ do progresivního pásma, jsou jednoduché. Například požádat o výhodné snížení platu, nebo čerpat volno.

Ale pozor! Nikoli volno náhradní, to by se vám hrubá mzda nekrátila, je třeba žádat  volno                         n e p l a c e n é.  

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Dvořák | pondělí 17.4.2017 10:01 | karma článku: 21,68 | přečteno: 602x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0