Profesor Fiala: Opatření jsou nesmyslná. I to říkal

Profesor Fiala, na rozdíl od svého předchůdce ve funkci šéfa ODS a rovněž ne-profesora epidemiologie Klause, nemá ve zvyku tvrdit o nepříjemných  věcech, když se stanou, že je dávno předvídal.

"Já jsem to říkal, a na moje slova došlo“ – Nedošlo. Dojít ani nemohlo. Je bez praktických zkušeností Nepracoval totiž nikdy, tak jako Klaus a Zeman, v prognostickém ústavu, aby se mu předpovídání dostalo do krve. Proto se občas splete.

Stalo se to například v den výročí ostudného vpádu spojeneckých vojsk do ČSR 21. srpna. V rozhovoru pro jistý deník reagoval na otázku, co říká chystanému zpřísnění, tedy nošení roušek a k dalším omezením.

Tehdy měl naprosto jasno o jejich nesmyslnosti. Sděloval to tak „natvrdo“, a nebyl z opozice sám s tímto názorem, který populisticky promlouval z duše veřejnosti, že i premiér zapochyboval, jestli to Vojtěch poněkud nepřehnal.

"Ta opatření týkající se plošného nošení roušek jsou nelogická a nedá se v podstatě rozumět tomu, koho to má chránit a koho ne. …vládní opatření se zdají jako úplně zbytečná. …Ozývají se odborníci, ozývají se epidemiologové, kteří nechápou, proč se znovu plošně zavádí nošení roušek."

Ve světle dnešního poznání je zřejmé, že tehdy se prof. F.  fatálně pletl-což u amatéra se stát může, protože ne každý je všeználek nebo Sibyla.

Co řekl, to řekl, s tím nic nenadělá. Měl by se však ke svým starým slovům občas vrátit, a z úst si nedělat - pardon - splachovací toaletu, jestliže tehdy burcoval v první linii s takovým názorem  - a  dnes v ní stojí spasitelsky rovněž, avšak s názorovým opakem. Takoví lidé, co mají vždycky pravdu, by měli být teď aspoň zticha a opět nepoučovat.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Dvořák | sobota 10.10.2020 18:59 | karma článku: 42,00 | přečteno: 1859x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0