Proč Železný nechal lidi tápat a uvedl jen krycí jména vyznamenaných?

Hrad je konsternován tím, jak moderátor Železný na síti velmi rafinovaným a zákeřným způsobem, pod rouškou hádanek a dvojsmyslů, ostudně zpochybnil některé osobnosti, které prezident dosud vyznamenal.  

-Co říkáš tomu, jak se mladý Železný navezl do Zemana, že vyznamenává lidi s divnou minulostí?

-Já bych si taky na Železného stěžovala u ředitele Dvořáka jako Hrad, kdyby se mě to týkalo a někdo můj metál, kdybych ho tedy dostala, zpochybnil.

-Jenomže Železný nikoho přímo nejmenoval, takže kdyby tvoje příjmení neuvedl, a bylo by tam jenom LIDUŠ,  stěžovat by sis na něj nemohla.

A on tam uvádí taky jenom křestní jméno, třeba MIREK – ale víš, kolik u nás Mirků je a kolik jich kdy od Zemana metál dostalo? Anebo tam napsal profesi, jako HEREC, ZPĚVÁK, a tak dále, ale myslíš, že každému, kdo to četl, hned sepnulo, že se jedná o krycí jména agentů?

A koho tím agentem měl na mysli?  Snad Gotta, nebo Hůlku či nějakého člověka z opery? Od Železného je proto strašně neseriózní, že kritizuje, ale nejmenuje. To pak není ta správná adresná kritika.

Copak každý bude hned hledat někde v archivech a seznamech STB, o koho šlo, komu to krytí patří? To přece od normálního čtenáře Železný nemůže chtít. Kdyby aspoň ta krycí jména byla veřejně známá, kdyby se všeobecně vědělo, o koho jde, tak ať se klidně rozčiluje a uvádí jenom ta krycí jména, nikdo by netápal. Ale takhle? Je to matoucí a moc intelektuálské.

-Máš pravdu, kdyby se třeba rozčiloval nad tím , že vyznamenáni dostal FALMR nebo BUREŠ, to by byla jiná, nikdo by nepochyboval, o koho jde. Ale víš ty třeba, kdo je KOMIK?  Nemyslím tím u nás doma...   

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Dvořák | sobota 31.10.2020 9:43 | karma článku: 23,48 | přečteno: 1297x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0