Premiér Sobotka si staví hlavu, nebude nemocen?

Počínání premiéra Sobotky v posledních hodinách, viděno očima poslanců za ANO obdařených lékařským titulem, jeví se krajně problematické.

Doktor Sobotka svým chováním vykazuje symptomy vážného psychického poškození,  které v seznamu diagnóz, aktualizovaném ministrem zdravotnictví Ing. Ludvíkem, nese číslo F 40.01.

Jde o jednu z dosud nevyléčitelných fobií, která by neměla být zaměňována za mnohem lehčí poruchu s podobným označením: F 40.0, tedy za Agorofobii. Premiér nad veškerou pochybnost trpí tzv. Agrofertofobií.

Projevuje se tak, že předseda vlády a priory podezřívá z možné neloajality ke své osobě každého, kdo byl jen trochu spojen s agrokomplexem dříve vlastněným místopředsedou Babišem, nebo má co do činění s hnutím ANO, byť jen nepřímo, třeba přes rodinné příslušníky.

Tato Sobotkova porucha se aktuálně projevila v nepochopitelném (pro bezporuchovou populaci) odmítnutí JUDr. Schillerové jako možné ministryně financí nahrazující Andreje Babiše. Prý je s ANO příliš spjata, a to (jen) kvůli tomu, že její už dospělá dcera je v Brně významnou funkcionářkou hnutí, a její manžel nezanedbatelným sponzorem ANO. Takovou diskriminaci si bezpartijní odbornice věru nezasloužila! Stejně u Sobotky dopadl Babišem uvažovaný ministr Brabec, který by vyměnil ŽP za MF. Pracoval předtím v chemičce, která spadá pod AGF.

Zdá se však, že premiér za své jednání už ani nemůže, protože diagnóza F 40.01 se zcela zjevně propojila s diagnózou F. 60 – Paranoidní poruchou osobnosti, což už je i pro politika ochromující mix.

Řešením by bylo odvolání premiéra ze zdravotních důvodů prezidentem, což však ústava nedovoluje, a je otázkou, jestli premiéra někdo přemluví, aby podal demisi, v květnu už druhou. Kdyby svolil, a trval na tom, že chce opakovaně zažít rozlučkový hradní ceremoniál, měl by mu prezident vyhovět, hůlkový „tanec“ předvést znovu, přestože ani farář nekáže dvakrát.

Každou hodinou je situace neúnosnější.

Premiér před několika minutami odmítl dalšího kandidáta navrženého předsedou ANO. Jde o poslance (nikoli p. Faltýnka), který Sobotkovým kádrovacím sítem neprošel rovněž kvůli napojení na Agrofert, přestože v jeho firmách nikdy nepracoval.

 

Je o něm známo, že si libuje v Kost****kých uzeninách, které pod Agrofert patří, a to je napojení jako prase,“ zdůvodnil svůj krok premiér.      

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Dvořák | pondělí 15.5.2017 15:01 | karma článku: 39,40 | přečteno: 1703x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0