Premiér Fico s lídry osmadvacítky pěkně pohnul

Páteční summit EU v Bratislavě měl nezvykle dynamický průběh. Bez přehánění lze říct, že dřívější stojaté vody opustil a zčeřil hladinu nepřehlédnutelným způsobem.

Bystrý premiér Fico přišel totiž s nápadem, že část jednání se uskuteční na lodi, při plavbě po Dunaji.

Originální řešení, které vytvořilo ideální podmínky, aby se jednání musela hnout z místa, však premiér Fico byl nucen zdůvodnit kancléřce Merkelové.

Především chtěla, aby jí doložil naprostou bezpečnost cesty evropských elit, což často bývá oříšek zaručit i u běžných cestujících, jak známe z případů útoků na pasažéry ve vzdušném a vodním prostoru, kterých televize přinesou v thrillerech týdně několik. Premiér však veškerá rizika eliminoval.

 

Pani kancelárka, ten záchranný kruh je pre všetky prípady, to viete, náhoda praje pripraveným.

Inak vás chcem uistiť, že plavba bude úplne bezpečná. Žiadny ľadovec v dohľade nie je, viditeľnosť je výborná, záchranných člnov máme dosť, tajné služby preverili až do piateho kolena kapitána lode, či nie je príbuzensky alebo inak spojený s potomkami kapitána Titanicu.

Dunajskú Pohraničnú stráž sme dávno zrušili, takže nehrozí, že by na nás z kalašnikovov strieľali, až prekročíme po Dunaji hranicu do Rakúska.

Pôvodne Orbán navrhoval plávať opačne do Maďarska, ale tam hrozilo riziko, že by nás nejakí horlivci mohli považovať za utečencov na pašeráckej lode, a viete sama, ako ...

A tiež sa na sieťach objavila špekulácie, že by mohlo ísť o nenápadný únos do Maďarska, kde by nás Orbán chcel donútiť k podpisu tak zvané Uherské zmluvy, ktorú sa EÚ rozpúšťa. Viem, síce že je to nezmysel, rozpúšťať sa tak nedôstojne na lodi, bez ďalších summitov, a bez záverečného banketu, ale my Slováci najlepšie poznáme tie Maďaróny ..

A keď nebola Pešť hlavným mestom monarchie, tak by teraz určite Orbán chcel, aby nahradila Brusel v nejakej novej Uhorsko-Rakúsko-Česko-Poľsko- Slovensko- balkánskej únii! A kto vie, či by potom parlament, tak ako teraz ten Europarlament, hoci krajín je v EÚ dvadsaťosem, zasadá len v Bruseli a Štrasburgu, nemal sídla taky len v Budapešti, vo Viedni a vo Varšave, a na Bratislavu by sa opäť nedostalo.

 

.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Dvořák | sobota 17.9.2016 16:24 | karma článku: 30,75 | přečteno: 1820x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0