Pohled na čísla o covidu z vlasteneckého úhlu - Němci nás nesmí předhonit!

To bylo řečí, že nás Němci v důležitých parametrech nikdy nedostihnou – a už je to tady! Naše postavení se otřásá.

Za neděli měli dokonce v poměru k počtu obyvatel ve srovnání s námi už o nějakou stovku víc nově nakažených covidem. Zatímco my 1999, Němci 16. 362.

Může nás (trochu) těšit, že stále ještě za námi pokulhávají v množství  obětí pandemie. My jich měli 48 oproti německým 188. K dennímu vyrovnání (v přepočtu) by došlo až na čísle 400, tedy o 212 vyšším než jaké měli Němci v neděli.

Lze však pochybovat, že toho dosáhnou, protože výsledky přibrzďuje známá alarmistka, kancléřka Merkerlová. V parlamentu vyzvala k rázným omezením a učinila to nikoli útočným chlapáckým výpadem proti kazisvětům z opozice, jako náš předseda ve Sněmovně, ale záludně, emotivně zabarvenými slovy, která měla poslance s opačným názorem zlomit a diváky u obrazovek rozplakat. 

„Opravdu ze srdce mě to mrzí,… ale je potřeba společně zabrat a opatření respektovat a dodržovat. Cena 590 mrtvých za jediný den není přijatelná.“

To ovšem pro našince nic tak strašného není. Obdobná čísla také dosahujeme – a přitom je nás ve srovnání s Němci jenom jedna osmina co do počtu obyvatel!

Zdá se však, že na rozdíl od příliš uťápnutých a poslušných Němců nebudeme naše varovně poštěkávající psisko před Vánoci i během nich příliš respektovat. Což může znamenat, že naše čísla porostou a sousedům se budeme čím dál víc nedostižitelně vzdalovat. A to přece chceme.

Nebo snad ne?  

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Dvořák | pondělí 14.12.2020 14:32 | karma článku: 16,28 | přečteno: 472x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0