Padla facka, padla – na Oscarech

Byla toho plná média. Známý herec Will Smith uštědřil moderátorovi v přímém přenosu facku. Vlepil mu ji za to, že nekorektně vtipkoval na adresu jeho manželky, která trpí nemocí vlasů.

Kdekoho pak napadlo, že celá „scénka“ byla vlastně ještě štěstím v možném neštěstí.

Mohlo se totiž stát, že moderátor tmavé pleti by zesměšnil manželku bělošského herce a inkasoval by ránu od někoho. To by pak mohlo mít odezvu ve vyvolání rasových vášní, bez ohledu na to, kdo si vlastně „začal.“

Stejně tak by Ameriku mohlo pobouřit, kdyby bílý moderátor obdržel facku od herce tmavé pleti – stačilo by, aby letošní Oscary právě takový moderoval a dostal rovněž nápad trochu si zažertovat o Smithově manželce.

Ale nic takového z nekorektních alternativ se nestalo, a tak příhoda zůstala jen „mezi námi – ne bělochy“.

Nešlo ovšem o událost, která budí jen pobavený zájem v kruzích filmové a televizní smetánky, i veřejnost neumělecká se nad jednáním W. Smitha pozastavila. A nikoli snad proto, že jeho akci vidí jako nepatřičnou, ale naopak si cení chrabrosti, s jakou se zastal urážené manželky. Ne každý by dokázal lásku ke svému protějšku vyjádřit tak pregnantně jako tento americký herec.

Možná při testu položeném manželkou, jak moc ji miluje, by kdekdo poučen pohádkou Sůl nad zlato naprosto správně zatrhl odpověď C-jako sůl, a nikoli A: jako zlato a drahé kamení, ani B: jako předválečné ceny plynu a PH, avšak vlepit facku někomu, kdo si jeho ženu bere do úst, by zbaběle nedokázal. Prostě by to byl jeden z mnoha teoretiků, nikoli praktik Smithova střihu.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Dvořák | úterý 19.4.2022 12:58 | karma článku: 0 | přečteno: 78x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0

Jan Dvořák

Karkulka tvrdě narazila

2.3.2021 v 8:53 | Karma: 3,53