Otevřený dopis odbojných doktorů (exkluzivně pro tento blog)

Pětice doktorů se obrátila na veřejnost s výzvou, aby se postavila proti expandující snaze tzv. nositelů pokroku, kteří ve skutečnosti s člověkem nepřirozeně a nedůstojně manipulují.

Vážení spoluobčané.

Nemůžeme nečinně přihlížet k tomu, jak už dlouhá desetiletí dochází k deformaci vývoje společnosti tím, že tzv. medicínská věda i praxe udělaly z člověka nástroj svého experimentování.

Nejpřirozenější lidské právo odejít ze světa následkem choroby bylo vytlačeno snahou o vyléčení nemocného za každou cenu. Vezměme za příklad třeba kardiochirurgii, která se absurdně pyšní tím, kolika lidem znemožnila přirozené ukončení života. Místo toho, aby tito pacienti odešli třeba v padesáti letech, což ještě na počátku předminulého století bylo naprosto přirozené i u zdravých lidí, jsou nuceni dožít se i osmdesáti let.

Stejné to je třeba v nepřirozené péči o chrup, vnucované veřejnosti zkomercionalizovanou stomatologií. Ta v honbě za ziskem vnutila lidem představu, že mít žluté zuby, nechodit na preventivní prohlídky, nenechat si implantovat zubní náhrady a nepečovat o ústní hygienu je málem zločin. Přitom celá staletí se lidé obešli s daleko menším komfortem- zuby trhal kovář, nebo sami použili niť na klice dveří.

Také psychiatři si hrají na Bohy. Farmaka, psychoterapie – to všechno nemocným ubírá na svobodě utlumováním jejich přirozeného projevu a tak z chudáků „bláznů“, kteří vždy tvořili přirozenou součást společnosti, dělá zdravé lidi, namísto osvědčené staleté praxe, kdy ti nezvladatelní byli izolováni v blázincích. Mohli bychom pokračovat nebezpečnou osvětářskou  snahou médií vnutit lidem tzv. zdravý životní styl, kdy bychom se ani nesměli dotknout pár deci alkoholu, pochutnat si na bůčku, „dát“ si několik káviček denně. Naopak po ránu bychom si měli ničit klouby běháním po parku a přes den v zaměstnání pažní svaly vystavovat vysilující, tak zvaně relaxační přestávce.

Nenechme si vnutit strach, že bez prevence, bez zdravého (ve skutečnosti nepřirozeného) životního stylu či bez stále kvalitnější (často uměle i lidi v neproduktivním věku udržující) lékařské péče se neobejdeme. Dejme volný průběh  nespoutaným projevům Darwinovy  teorie, že silnější  přirozeně přežívají. Apoštolům tzv. pokroku nedopřávejte sluchu, buďte svobodnými bytostmi            

    

Stanislav F., Doktor kulturologie 

Jiří B.,      Doktor teologie

Augustin F.,  Doktor práv

Radko Z.,     Doktor filozofie

Jaroslava M.,   Doktorka matematiky   

 

----

(Dost možná, že tito doktoři se mýlí  a  že bychom měli  spíš dopřát sluchu doktorům

Z D E,

anebo ani jim  ne?   Pak je tu ještě jedna možnost - Z D E )   

Autor: Jan Dvořák | středa 7.10.2020 9:00 | karma článku: 27,76 | přečteno: 1177x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0