Lhal Zeman, nebo Herman? Oba! Ukázal to vědecký test

Pouhopouhé čtyři dny před udílením vyznamenání na Hradě se dramaticky vyostřil spor mezi prezidentem republiky a ministrem kultury o to, kdo z nich má pravdu ohledně důvodů zrušení medaile pro strejčka pana ministra.

Vyhrocenou situací  žije celá naše vlast, od Šumavy k Tatrám až po Starý Hrozenkov. A jak by ne. Podle rozdílných výpovědí obou aktérů o schůzce, kde měla být o strejčkovi řeč, nelze totiž dojít k jinému závěru, než k tomu, že jeden z úctyhodných státníků lže.

Ale který, když oba se dušují, že mluví pravdu pravdoucí?

„Klidně podstoupím test na detektoru lži, ať se ukáže, kdo z nás dvou si nevidí  do hub.. .úst,“ prohlásil ráno vstřícně ministr kultury. A Hrad na sebe dlouho čekat nenechal. Přišel s oznámením, že prezident se od nějakého zběhlého fráterníka nenechá tahat za nos, a že se testu rovněž podrobí, protože on má svědomí čisté.

Prezident si byl navíc jist tím, že s výcvikem dvojitého agenta Moskvy a Pekingu – i kdyby lhal – by se jeho krevní tlak ani tep nevychýlil od obvyklého balzamovacího normálu.

Protože jako každé pondělí má DL pravidelnou úržbu, kdy se jeho součástky olejují, musela laboratoř pro neodkladnost měření ve veřejném zájmu zvolit starší – sice mechanickou – prověřenou metodu.

Podstatou testu je senzorické měření nosu. Jde jen o to, senzor optimálně nastavit. Jinak..

 

 

(oba snímky exklusivně -jdv-)

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Dvořák | pondělí 24.10.2016 10:59 | karma článku: 19,68 | přečteno: 1483x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0