Kalousek se cítí být nevzdělán

 Místopředseda TOP 09 Kalousek se i dnes, jak se dočítáme – při dalším z výslechů ke kauze tzv. trafik tří exposlanců ODS – zachoval konzistentně.

Nekonsternoval výrokem, že o co jiného, než o uplácení nebo příslib úplatku formou víceméně teplých místeček mohlo jít, ale trval na svém, od počátku jasném stanovisku, a ještě je zabalil do sarkasmu, jež mu v jistých chvílích bývá vlastní.

 „Dál se cítím nevzdělán pro to, abych pochopil, jak se někdo může dopustit korupce, když se vzdá pozice za devadesát tisíc měsíčně a poté přijme pozici za třicet pět tisíc měsíčně.“

Každý, kdo by se cítil být vzdělán, aby na rozdíl od něho vnímal záležitost jako přijetí nabídky netruchlivé perspektivy, by v jeho očích byl zřejmě považován – s odpuštěním – za blbečka.

Přitom je zjevné, že blbečky se z nás snaží dělat pan poslanec, když mluví o pětatřiceti tisících měsíčně. Ivan Fuksa jako vrchní ředitel Českého aeroholdingu a místopředseda představenstva si přišel na několikanásobky této částky, Marek Šnajdr ve dvou dozorčích radách inkasoval rovněž poněkud víc, a jen P. Tluchořovi nějak nevyšla pozice v ČEZu.

Místopředseda Kalousek by měl poněkud lépe vážit slova, a nebýt tak absolutní. Jde totiž – mírně řečeno – o polopravdu, co šíří. Že by nebyl dostatečně vzdělán se věřit nechce.

Nejde tak o to, jestli o úplatek šlo, ale o to, že  nám ty poslance ukazuje jako čítankové hrdiny, kteří by funkce položili za každou cenu – respektive i kdyby žádná „cenová“ nabídka nepřišla.

Co když si ale své bývalé kolegy upřímně idealizuje, a posuzuje je podle toho, jak by se zachoval v podobné situaci sám, kdy by dal přednost svědomí před požitky?

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Dvořák | středa 23.4.2014 14:12 | karma článku: 24,04 | přečteno: 828x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0