Je dobře, že ruské sportovce MOV nehodil do jednoho pytle

Rozhodnutí, že kvůli prokázanému dopingu ruských atletů a zákazu jejich účasti na OH, se s nimi automaticky nepovezou i zbývající ruští olympionici, kterým nic prokázáno ještě nebylo, se jeví jako velmi moudré.

Konečné slovo teď mají federace, které nejlépe vědí, jak na tom ruští sportovci jsou, a  jejich způsobilost k účasti nezávisle a objektivně zváží.

Federace rozhodují sice spravedlivě, ale velmi přísně. Původní seznam ruské výpravy se povážlivě ztenčuje, takže neobjektivní pozorovatel by mohl nabýt mylného dojmu, že jedním z kritérií připuštění ke stratu je i fakt, zda konkrétní sportovec není dobrý natolik, aby ohrožoval želízka v ohni jiných národních výprav.

Ale to klame jen zdání, neboť by šlo o popření čisté olympijské myšlenky vtělené do hesla:

VÝŠE (až k totálnímu propojení s byznysem),

RYCHLEJI (proměnit investice v zisky),

SILNĚJI (vytvářet dojem, že jde o sportovní zápolení až v první řadě)

Ruští sportovci si dobře uvědomují, do jaké situace se dostali vinou několika nezodpovědných jedinců, kteří se k dopingu přiznali, a začali tvrdit, že se tak dělo dokonce pod dozorem státu.

Takové jidášské fantazírování bylo pak vodou na mlýn všem vyšetřovatelům a málem to skončilo totálním zákazem pro celou ruskou výpravu.

Navíc už předtím se kdekdo začal na ruské sportovce dívat skrz prsty, a každý jejich skvělý výkon přičítal vlivu konzumace bobulí v množství větším než ve sportu všeobecně běžném.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Dvořák | středa 27.7.2016 19:01 | karma článku: 18,36 | přečteno: 386x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0