Forejtův seznam

Už čtrnáct let má hradní ředitel Forejt na starosti organizaci udílení státních vyznamenání, a pokaždé všechno funguje jako prvotřídní značkové hodinky SAPA.

I když on osobně poslední slovo při výběru vyznamenaných nemá, lze bez nadsázky říct, že jde o Forejtův seznam.

Jak by také ne, když přípravě - od obvolávání stovek nominovaných a upřesňování jejich dat, až po samotné instruování před aktem, které se děje vždy 28. Října v 17 hodin na nádvoří pražského hradu – věnuje ředitel Forejt maximální úsilí.

 

 

Jménem Kanceláře prezidenta republiky vítám všechny vás, kteří jste byli nominováni do užšího výběru pro udělení řádu nebo medaile od pana prezidenta dnes večer. Předpokládám,  že  pokud jste  rovnou nepřišli ve svátečním oblečení pro případ, že vyznamenání dostanete, že

máte  společenský oblek v igelitce s sebou, jak jsem vám telefonoval. 

Než oznámím definitivní výběr,  ještě jedna organizační instrukce. Jakmile přečtu jméno toho, kdo schválen byl,  dotyčný nahlas řekne : „zde“ ,  vyjde z řady, a postaví se dole  pod balkón. Je to jednoduché.

Tak začínáme, podle abecedy. Jiří Brady…

-Zde..

-Pardon..

Tak Brady, Brady ne… Vloudila se chybička. Promiňte prosím, hned se vrátím, vzal jsem si omylem seznam z 12.  října, ještě neaktualizovaný..

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Dvořák | středa 26.10.2016 10:04 | karma článku: 20,59 | přečteno: 783x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0