Další drzý chemický útok, dokonce na hlavu britského kabinetu!

Ještě ani neutichla aféra, kdy ruská tajná služba nastražila na britskou kontrašpionáž past a blamovala ji tím, že ke smrtelnému útoku na Skripalovi použila zředěný koncentrát – a teď Rusové zřejmě udeří znovu.  

Z důvěrných zdrojů blízkých MI6 se dozvídáme, že britská špionáž získala od svých amerických kolegů přesvědčivou informaci, že Rusko chystá další útok na Británii – a potažmo na celé NATO pomocí chemických prostředků.

Tentokrát by objektem napadení měla být samotná premiérka. Pro ruské agresory to však bude neproveditelný úkol, míní britské bezpečnostní složky.

Po události v Salisbury je premiérka pod zvýšeným dohledem.Přijatá preventivní opatření jsou široká a důsledná.

Například pokaždé před odchodem premiérky z domu, kde bydlí, tajný agent pečlivým olízáním vyzkouší kliku, aby se přesvědčil, že není kontaminovaná jedem jako tomu bylo u Skripalových.

Podobné opatření platí i pro samotnou domácnost premiérky. Bylo tam nasazeno 5 služebních koček Scotland Yardu, aby v bytě olizovaly všechno možné. Jedna přežila, čtyři protrhly balíček s jedem na krysy a šňupaly příliš horlivě a dlouho.

AKTUALIZCE:

Přesto se premiérku ochránit nepodařilo. Rafinovaný  chemický útok proběhl v kadeřnictví, které premiérka navštívila. Je tam stálou zákaznicí a pečuje o ni vždy stejná, důvěryhodná specialistka.

Tentokrát ji však nahradila jiná kadeřnice. Její nebývale měkký akcent premiérka přisuzovala zřejmě polskému původu ženy - Poláků je Británii ještě stále zbytečně mnoho.

MI6 je však přesvědčena, že pachatelka, která ihned po hanebném činu zmizela, neměla polský, ale ruský přízvuk. To by vysvětlovalo vše.   

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Dvořák | čtvrtek 19.4.2018 14:36 | karma článku: 32,68 | přečteno: 1368x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0