Co si cvrlikají vrabci na střeše rozhlasu

Atmosféra před budovou rozhlasu spíše než pietní akt připomínala přehlušující kotel při fotbalovém utkáni někde v jižní Americe. Ovšem s  tím rozdílem, že „domácímu mužstvu“ - vládě a hnutí ANO - pískotem tady nefandili, naopak.  

Smyslem tohoto nekonformního protestu značné části přítomných bylo zcenzurovat až k úplné neslyšitelnosti projevy předsedy sněmovny Vondráčka a premiéra Babiše. Ne kvůli obsahu toho, co říkali, ale kvůli tomu, že to říkali právě oni, na což podle rušičů nemají morální právo - jejich hnutí dala hlas jen pouhopouhá třetina voličů, do které, jako každý slušný člověk, oni samozřejmě nepatří. 

Nakonec projevy přece jenom trochu slyšet bylo. Ovšem za cenu maxi hlukového očistce, který řečníci museli podstoupit, pakliže nechtěli poraženi masami od mikrofonu odejít.  I kdyby ochranka před nimi rozevřela deštníky, jako ta Zemanova na Albertově kvůli vaječné smršt směřující na hlavu hlavy státu, nejsou pískot a troubení pukavce, aby se od paraplat odrazily.

Takovou pietu prodchnutou odbojem ani vinohradští vrabci ještě nezažili

Raději ani nedomýšlejme, co by se asi semlelo, kdyby se čirou náhodou mezi řečníky objevil i prezident Zeman.. tedy on osobně jistě ne, stačil by však jeho mladší dvojník Ovčáček.

Poučení pro politiky? Příště do uší špunty.      

Autor: Jan Dvořák | úterý 21.8.2018 19:40 | karma článku: 27,95 | přečteno: 863x