Babiš se na Otázky (ne)vykašlal, jen mu to nevyšlo

Václav Moravec o nedělním poledni sice hořekoval, že ho Andrej Babiš už poněkolikáté vypekl a nedostavil se do věže, ale bylo to stesk jen tak na oko.

Pro exhibiční půlhodinku si moderátor spolehlivě vystačil jenom s šéfem Pirátů, ovšem na úkor toho, že pro diváky to byla menší sranda a mluvilo se na české politické poměry příliš učesaně, jako někde na Západě.

Moravec však Babišovu absenci využil k tomu, že přes jeho řádnou omluvu s odkazem na nemoc v rodině, provedl nekorektně výčet jeho bohatých veřejných aktivit a setkání s voliči po celý týden včetně soboty, čímž chytře do divákova vědomí zasel semínko pochybností, jak to vlastně je.

Divák si pak mohl vybrat ze tří nevyslovených hypotéz: Babiš buď nepřišel na věž kvůli nepřekonatelnému osobnímu odporu k Moravcovi, nebo se štítil bavit s nějakým pirátem, a ještě k tomu s nehygienickými dredy, anebo racionálně kašlal na pár set tisíc diváků, kteří by ho stejně měli jenom jako kulisu k vepřo knedlu zélu.

Potom by účelová omluva byla pochopitelná – nepochopitelné je však nabobství České televize. Ačkoli Babišovo odmítnutí  znala už v úterý (!), přesto nechala při vysílání prázdnou židli s jeho jmenovkou, a dokonce tam demonstrativně strčila sklenici vody s bublinkami, a občas ji ukázala v detailu, aby bylo vidět, jak hezky vyšumí.

Jisté však je, že pokud předseda Babiš místo harašení na věži v tu dobu někde zrovna agitoval, byl to čas ztracený daleko efektivněji než ztrácet ho sekundováním Václavu Moravcovi.

Možná to bylo ale úplně jinak, a křivdíme jak médiu veřejné služby, tak předsedovi Babišovi,  Česká televize doufala, že se dostaví aspoň na pár minut, které má k dispozici mezi výměnou obkladu členu rodiny, a proto ta sodovka, kdyby byl z toho říčnej. Takže sory, jako.

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Dvořák | neděle 25.6.2017 20:19 | karma článku: 25,96 | přečteno: 1306x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0