Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

Libovůle

24. 1. 2010 17:09
Nevyplatili mi včas nemocenskou ...

myslíte, že někoho v tomto státě zajímá, že nemáte na jídlo, na poplatky, na nájem a klidně i dva měsíce? Kamarádovi na Vánoce předali výplatní pásku s jednou velkou nulou, jen proto, že si poctivě splácel závazky za nájem, za elektřinu,...(jeho paní je víc jak půl roku bez práce), ale neměl jízdenku MHD a na pokutu, tak mu exekutor bloknul bankovní účet i s jeho finančním minimem a k tomu má doma dvě malé děti? Takhle pracuje právní stát?! 8-o ;-€

0 0
možnosti
ZS

Archis

23. 1. 2010 13:58
Plný souhlas

Ne káždý kdo se dostane do finančních problémů je jak často řada diskutérů píše socka a nemakačenko. Do podobné situace jsem se rovněž dostal. Stačilo 2x za sebou přepadení provozovny, kterou jsem měl v nájmu (dnes bezpečně vím, že zorganizováno majitelem) a najednou člověk zůstal bez přijmu, s dluhem a bez nikoho, kdo by mohl pomoci. 6 měsíců jsem marně v 56 letech hledal jakoukoliv práci, zůstal nám rodině s dvěmi dětmi jako jediný příjem částečný invalidní důchod manželky. Najednou bylo sotva na jídlo a nájem. Požádal jsem o odklad splátek, protože práce jsem se nebál a naivně si myslel, že ji bez problémů seženu. Tvrdě jsem však narazil, ačkoliv půl roku předtím se nabídky bank na půjčky jen hrnuly a v té době jsem zájem neměl. Protože jsem přišel o příjem, tak jsem najednou byl nezajímavý klient ačkoliv jsem nikdy žádné dluhy nebo nesplacené úvěry neměl.

Nikomu bych podobnou zkušenost nepřál.

0 0
možnosti
JL

Jiran.d

23. 1. 2010 14:38
Re: Plný souhlas

Taky nemohu než souhlasit. Nejsou všichni dlužníci stejní, stejně tak, jako neexistují na světě dva stejní lidé. Každý má svůj jedinečný příběh a jedinečné důvody pro svoje chování a svoji situaci.

Minulý čas, ve kterém je veden Váš příspěvek nicméně naznačuje, že ve Vaší situaci došlo k nějakému rozuzlení. Pokud byste jej odhalil, byl bych velmi rád, protože může posloužit jako alespoň malý příklad toho, jak se taková situace dá reálně řešit.

0 0
možnosti
V

Vikina

22. 1. 2010 18:39
To není diletanství,

to je úmysl. Na to, že se tady buduje nové nevolnictví či dokonce otrokářství, zde upozorňuji už dva roky, samo že marně, protože lidi jsou ovce a volí pořád ten stejnej póvl. Jenže, jak se bránit téhle demokratuře?

0 0
možnosti