Štvou vás politici, hrejte poker!

Podělím se s vámi o své zážitky kolem pokerového stolu. Sledovala jsem pokerové hráče při hře a bylo to pro mě nejen zábavné a fascinující, ale rovněž vyčerpávající. Přesto si myslím, že je poker skvělá hra.

Jedno je ale jisté, abyste si jej mohli alespoň jednou zahrát, musíte znát perfektně pokerová pravidla. Já jsem začátečník, ode mě je nečekejte, to se spíše kontaktujte zde: Phil Hellmuth.Mimochodem ten mladý muž je vážně senzační, viděla jsem ho hrát naživo a byl to zážitek. Dokonce poker na vysoké úrovni hraje i nemalé množství žen, což mě příjemně překvapilo. A blondýnek, pánové!

Phil Hellmuth ovšem hraje za dolárky. Zpočátku byl také tak nadšen hrou jako já, že si ji vyzkoušel jako student a když se mu dařilo čím dál víc, začal se živit pokerem profesionálně.Po takové strmé kariéře já ani netoužím. Dokonce mě ani neláká hrát za „doláče“, i když by mi vůbec nepřekáželo z pokerových výher uhradit všechny své půjčky, jak se to podařilo Philovi.

Ale uznejte sami – ta hra je přemýšlivá, plná strategie a náhlých zvratů. Je také velmi o psychologii a ukazuje zřetelně i charaktery jednotlivých hráčů u stolu. Doslova vás vtáhne, vcucne až po konečky prstů na nohou.

Nevyžehlím, nenakoupím, dokonce si ani kafe neuvařím dokud mě samotný organizátor hry nenamaluje šálek s kávou na obrazovku a nevyžene mě na přestávku....ještě kdyby tak myslel i na mou potřebu se najíst a na tu malou komůrku v bytě, kterou také musím občas navštívit. Pošťákům a ani dealerům neotvírám, nezvedám telefon svým nejbližším a kamarádům...hraji poker a žene mě jediná touha – vyhrát.

Vězte, že poker má tak silné charisma, že by probudil city i v žulovém kvádru. Soutěživost, která dřímá ve většině z nás, nakonec vytvoří z nás všech vazaly pokerových počítačových turnajů.

Riskujeme více než v běžném životě, chováme se nadřazeně, arogantně a likvidujeme bezostyšně konkurenci, ukazujeme jak jsme dobří a neustále si to i kontrolujeme v tabulkách, jak velmi si nás považují. Každé blahopřání k dosaženému úspěchu nám hladí naše ego a my rosteme...přinejmenším do té doby, než se setkáme s tvrdou buzerací na pracovišti a v běžném životě vůbec.

Když vám nabídnou, zahrajte si online freeroll turnaj na internetu, jako pokeroví šílenci zajisté takové výzvě neodoláte.

Pro mě byl těžký začátek „jak se chovat u stolu“. Ačkoliv u stolu u svých známých jsem také trpěla, neboť nejdříve zanalyzují vaši tělesnou stavbu, kvalitu chrupu, sklony k obezitě, výběr oblečení, náročnost na hygienu a podobný komplex vlastností a schopností. Nevyjímaje včasné potlačení zívnutí a také to, jestli přejdete v klídku únik střevních plynů vašeho spolustolujícího.

Ale pokerový stůl, to je jiná káva, ten mi dal zabrat. A co teprve „hlášky“ u něj! Tak jsem se přesouvala opět do angličtiny, obchodních počtů a psychologické strategie. Paráda!

Co vám poker dá a co zjistíte?Stojí za to na chvíli zapomenout na politiky a jejich nekonečné kauzy a bláboly, na nezadržitelný hospodářský úpadek doma i ve světě, na přírodní katastrofy, na monstra Breivikova typu, či na útoky přistěhovalců proti britské policii a taktéž na „nevinné legrácky“ jako jsou průvody homosexuálů.

Věřte nebo ne, ale u pokeru dokonce zapomenete kopnout i do té své oblíbené bedny s „duchaplnými“ nekonečnými seriály. Zařaďte si poker do života a třeba zažijete něco podobného:

Doma u lékaře zazvoní telefon. Ozve se hlas jeho kolegy: „Tak co je s tebou? Chybí nám čtvrtý hráč do pokeru.“ „Moment, hned jsem tam!“odpoví doktor. Když už stojí ve dveřích, ptá se ho manželka v domnění, že spěchá k nějakému případu:“Je to hodně vážné?“ „Určitě,“ odpoví lékař. „Vždyť už u toho jsou tři jiní doktoři!“

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jana Javorková | úterý 9.8.2011 19:51 | karma článku: 9,00 | přečteno: 989x
  • Další články autora

Jana Javorková

Když dva dělají totéž...

21.3.2012 v 7:52 | Karma: 19,16

Jana Javorková

Ano, jsem "Eurofobka"

18.2.2012 v 11:46 | Karma: 35,46

Jana Javorková

Halíkovi "Eurohujeři"

16.2.2012 v 6:59 | Karma: 43,98