Nový zbytečný zákon na obzoru...

Na základě víkendového případu, který se stal na severu Čech, při kterém dva rotvajleři pokousali tříletou holčičku, se údajně politici probudili a chtějí řešit "bojová plemena".Chtějí prý opět oprášit návrh na zpřísnění podmínek pro majitele rizikových plemen.  

Každý podobný případ vyvolává debatu na toto téma.Za hlavní viníky jsou považováni příslušníci tzv. "bojových plemen", kteří masakrují nevinné oběti, hlavně děti. Samozřejmě žádnému člověku a už vůbec ne dětem, nepřeji prožití podobného kontaktu se psem nebo jiným zvířetem, který může mít doživotní, ne-li smrtelné následky.

Hlavními viníky těchto konfliktů nejsou psi, ale jejich majitelé a rodiče dětí. Nechat bez dozoru dva rotvajlery s tříletou holčičkou je jednoznačně vina jak majitelky psů, tak matky dítěte.

Pojem "bojové plemeno" je nesmysl. Agresivita a špatná výchova není vázána na plemeno. Znám spoustu pitbulů, dog, rotvajlerů, kteří nikdy nikomu neublížili a s dětmi přicházejí do styku prakticky denně.

Ale znám případy nevychovaných pudlů, jezevčíků, kokršpanělů, kteří dokázali ublížit buď svému majiteli nebo cizímu dítěti.

Vydáním jakéhosi zákona na "chov bojových plemen" se vůbec nic nevyřeší. Poslanci akorát zabijí hromadu času plácáním nesmyslů nad novými paragrafy, které stejně problému nepomohou.

A pokud bude vyčleněna nesmyslná skupina "bojová plemena" s jmenovitým vyjmenováním některých plemen, povede to pouze k formálnímu úbytku vyjmenovaných ras a k nárustu kříženců...

 

Loni se na území Česka odehrálo celkem 1100 nahlášených případů, kdy pes napadl člověka. Dalším útokům chtějí politici zabránit.

Problematickým a nesmyslným zákonem? Určitě ne!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jana Javorková | pondělí 4.4.2011 18:26 | karma článku: 17,07 | přečteno: 1444x
  • Další články autora

Jana Javorková

Když dva dělají totéž...

21.3.2012 v 7:52 | Karma: 19,16

Jana Javorková

Ano, jsem "Eurofobka"

18.2.2012 v 11:46 | Karma: 35,46

Jana Javorková

Halíkovi "Eurohujeři"

16.2.2012 v 6:59 | Karma: 43,98