Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

Kru.El

18. 7. 2009 20:51
Embrya

Myslím, že to nemusí nikoho moc trápit, embryo je jen pár buněk s nějakou genetickou informací, jejich zničením se neděje nic zásadního. Sama příroda to nastavila tak, že pohlavních buněk se produkuje obrovské množství a většina k svému cíli nikdy nedojde. Důležité na celém principu je, že vznikne nový jedinec i za cenu velkých "ztrát" v počáteční fázi. Pokud chcete ulehčit psychice, tak doktor může ve zkumavce vyprodukovat těch embrií třeba sto a pak si můžete říkat, že v těch 97 určitě byl ještě nějáký větší "parchant" než máte teď.

Jinak vězte, že dítě se nerodí jako budižkničemu, ostuda rodiny nebo parchant. To je až důsledek výchovy a pravděpodobně by k tomu došlo v každém případě. Může se ale stát, že se dítě narodí různě postižené, kupříkladu tou genialitou nebo demencí. Míra pravděpodobnosti by ale u umělého oplodnění měal být stejná jako u přirozeného, případně ještě nižší (doktoři eliminují rizika).

0 0
možnosti
JJ

fluke-1

19. 7. 2009 9:40
Re: Embrya

Příroda to nastavila tak, že když je někde chyba, nechce ji .A my ji nutíme reprodukovat něco, co by se normálně nemohlo rozmnožit. A to je špatně.A jinak k výchově- má určitě velký význam, ale tak jako se rodí géniové, tak se rodí i grázlové, které výchovou nikdo nepředělá. Stačí se podívat do historie nebo kolem sebe...

0 0
možnosti
DB

dejavu26

18. 7. 2009 14:47
Ach jo

Nenapadlo vás, že žena, kt. podstoupila umělé oplodnění především chce dítě živé a zdravé a čím násobnější porody, tím menší šance na to dítě má? Již u dvojčat je to problematické a u vícečat čím dál horší, proto se ta likvidace koná a nikdo to nedělá rád. Pak by nemuselo být ani umělé oplodnění, když tu máme tolik bezdětných párů a  když zároveň též klesá ochota žen mít děti, pak by děti byly jen záležitostí minorit...

0 0
možnosti
JJ

Libovůle

18. 7. 2009 15:18
Re: Ach jo

Zakládáme si jako lidstvo na docela veliký problém už tím , že postupem času bude přibývat lidí, kteří se nebudou už vůbec schopni přirozenou cestou rozmnožovat. Lidstvo degeneruje. Řeší se následek a ne příčina. Když bili veterináři na poplach v sedmdesátých letech, kde se již podobné problémy řešily u skotu -  konkrétně u jalovic, nikdo je nebral vážně. Bylo jen otázkou času, kdy stejné problémy postihnou ženy.

0 0
možnosti

oldiess

18. 7. 2009 13:18
Sice jste trošku inovovala

ale i tak nadále považuju přirovnávat Sofiinu volbu k čemukoliv za vrchol nevkusu, je to příliš závažné téma.

0 0
možnosti
JJ

Libovůle

18. 7. 2009 14:58
Re: Sice jste trošku inovovala

Proč vrchol nevkusu?

0 0
možnosti

mirek-storch

18. 7. 2009 12:46
Proč se neimplantují jen dvě embrya ?

Malá Sophiia volba je zcela jistě drsná. Statistika a lékařská etika? Lékaři přísahali, že nebudou poškozovat pacienta. Tady si asi zracionalizují, že pomáhají matce, ne?

0 0
možnosti